1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Pärnu uuenenud mudaravilasse paigaldati aastaringne päike
Pärnu uuenenud mudaravilasse paigaldati aastaringne päike

Pärnu uuenenud mudaravilasse paigaldati aastaringne päike

IMG_8441Pärnu mudaravila hoones avas uksed Hedon spaa, kus on unikaalne võimalus Eestis proovida aastaringset päikest. Tegemist on moodsa spaatehnoloogiaga, mis annab koduses Pärnus võimaluse valida Miami, Malaisia või Bali päikesepaiste vahel.

“Eestimaa muutlik ilm ei tohiks enam kunagi puhkuseplaane segada.” lausus Hedon spaahotelli avamisel tegevjuht Cardo Remmel ning lisas, et uuenduslik aastaringselt kasutatav päikesetuba on üks osa mahukast investeeringust, millega taastati ajalooline Pärnu mudaravila hoone ning loodi kaasaegne spaa ja hotell.

Hedon spaa päike imiteerib Remmeli sõnul naturaalse päikese kogu spektrumit, mis on kasulik tervisele tänu vähendatud UV-le. Mõjub see hästi nahale ja spaaprotseduuride mõju on tõhusam, seejuures maandab pingeid ja loob meeleolu. “Päikesevalguse ja-soojuse vajadus on oluline just Eesti oma inimestele ning külastajatele Põhjamaadest ja ka Lääne-Euroopast, kes on meie spaa jaoks peamiseks kliendirühmaks.”

Tiit Kask, turismi ajaloo uurija, rääkis Pärnu kuurordi ja supelasutuste ajaloost. Supelasutustel, kui kuurordi esindushoonetel, on olnud Pärnu kuurordielus keskne roll. Seda nii oma asukohalt, vormilt (arhitektuurselt) kui ka sisult ehk siis pakutavate (ravi)teenuste poolest. Supelasutused on olnud kuurordi keskpunkt, kuurordi „süda“. Pärnu mudaravila alustab kuurordi 177. hooajal uut elu, ühendades pikaajalised kuurorditraditsioonid ja kaasaegsed spaaturismi trendid.

Seetõttu on Pärnu mudaravila, kuurordi esindushoone, taasavamine Pärnule ja Eestile väga oluline ning tähendusrikas sündmus.

Pärnu mudaravila kui arhitektuuripärli taastamisse ja uue hotelliosa ehitusse investeeriti 11 miljonit eurot ning uue tööandjana loodi Pärnusse 80 uut töökohta, olles üks suuremaid kohalikke tööandjaid Pärnu jaoks olulises kuurordivaldkonnas.

Tubade eelbroneerimist alustas Hedon tänavu aasta veebruaris. Esimese aastaga on plaanis majutada üle 30 000 külalise. Pikalt tühjana seisnud hoone on tänaseks taastatud oma endisel kujul.

Ajaloolises peahoones on butiikspaa, kus lisaks hoolitsuste ruumidele asub kolme basseini ja saunadega supelusala ning privaatsust pakkuv vaikne spa. Maja sisehoovis on välibassein koos päikesevanni võimalusega nagu see oli eelmisel sajandil.

Pärnu mudaravila uus nimi Hedon on pärit ajaloolise hoone antiigihõngulisest arhitektuurist ja tuntud ornamentidest maja fassaadil. Lisaks 72-le hotellitoale on Hedon spaas avara terrassiga restoran Raimond, ruumid seminaride korraldamiseks ning ajaloolises mudaravila hoones spaa supelusala, privaatsem vaikne spaa, 12 hoolitsuste ruumi ning terviseuuringute teenus Qvalitaselt.

Ehitust alustati eelmise aasta kevadel ning spaahotell avati tänavu suvehooaja alguses. Erakapitalil baseeruv Mudaravila Investeeringute poolt rajatav spaahotell valmis Allians Arhitektid OÜ arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani arhitektikavandi alusel. Sisekujunduse projekti autoriks on Vaikla Stuudio ning ehitust teostas Astlanda Ehitus.

Hedon on heaoluspaa- ja neljatärni hotell, mis asub otse Pärnu rannaliival, ajaloolises Pärnu Mudaravila hoones. 1838. aastal ehitati just siia, Pärnu rannaliivale, kohalike elanike tarvis supelusmaja, kus sai võtta mereveevanne ja sauna. Renoveerimisel olev mudaravila hoone ehitati arhitektide Olev Siinmaa, E. Wolffeldt ja A. Nürnbergi projekti järgi aastatel 1926-27. Uusklassitsistliku fassaadiga peahoone on oma arhitektuurilt justkui kummardus antiikajast pärit spaatraditsioonile, mida ilmestavad Voldemar Melliku skulptuurid.

Head Uudised GoodNews