1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Projekt „Õed tagasi tervishoidu“ alustab taas
Projekt „Õed tagasi tervishoidu“ alustab taas

Projekt „Õed tagasi tervishoidu“ alustab taas

Viimastel aastatel on õdede väljaränne suurenenud ja paljudes tervishoiuasutustes ei jätku piisaval arvul õdesid. Üheks lahenduseks oleks tuua Eesti tervishoidu tagasi õdesid, kes hetkel õena ei tööta. Paljud õed, kes on kaua õe kutsetööst eemal olnud, vajavad eelnevalt omandatud teadmiste ja oskuste täiendamist ja kaasajastamist

1. septembril 2020 alustavad Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkool projektipõhise õppega “Õed tagasi tervishoidu”. Projekti rahastab Sotsiaalministeerium. Õppe raames viiakse läbi teoreetiline ja praktiline koolitus, mis annab võimaluse tuua tööturule tagasi õed, kes ei ole tervishoiutöötajate riiklikusse registrisse kantud ja õena ei tööta. Koolitus valmistab õendussektoris pikemat aega mittetöötanud õdesid ette õe teooria- ja praktikaeksami sooritamiseks, mis annab võimaluse nende kandmiseks tervishoiutöötajate registrisse. Kõikidele osalejatele makstakse stipendiumi ning koolitusel on võimalik osaleda põhitöö kõrvalt. Kokku avatakse kaks rühma 15 õppekohaga vastavalt Tallinnas ja Tartus.

Koolitust viivad läbi Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud. Kuna Eestis on õdede puudus kõigis õenduse valdkondades, siis on kursus üles ehitatud õe üldpädevusi silmas pidades. Samuti pakutakse vajaduspõhist riigikeele täiendõpet eesti keelest erineva emakeelega õppijatele.

Registreerimine Tallinna rühma õppesse algas täna ja kestab kuni 10. augustini 2020. Täpsem info ja õppetööle registreerumine toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kodulehekülje kaudu.

Tartu rühma vastuvõtt kestab 6.-31. juulini. Täpsem info ja registreerimine on leitav siit.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm)

Tartu Tervishoiu Kõrgkool on Eestis ja rahvusvaheliselt hinnatud kõrgkool ning kompetentsikeskus tervise ja heaolu valdkonnas. Kõrgkoolis on võimalik õppida rakenduskõrghariduse, magistri- ja kutseõppe õppekavadel.

Head Uudised GoodNews