1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Pühade ajal saab kergemate tervisehädade korral abi kiirkliinikutest ja valveapteekidest
Pühade ajal saab kergemate tervisehädade korral abi kiirkliinikutest ja valveapteekidest

Pühade ajal saab kergemate tervisehädade korral abi kiirkliinikutest ja valveapteekidest

Võidupühal ja jaanipäeval, 23.-24. juunil saab kergemate tervisehädade puhul Tallinnas abi kiirkliinikutest ja ööpäev läbi avatud valveapteekidest. Confido Kiirkliinikud asuvad Lasnamäe Centrumis ja Nautica Keskuses ning on 23. juunil avatud 9-19ni ja 24. juuni 10-19ni. Ööpäev läbi avatud Südameapteegi valveapteegid asuvad Tallinna kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel, aadressil Vikerlase 19.

Jaanipäeval, 24. juunil on suurem osa apteekidest suletud. Endiselt on ööpäev läbi avatud Tallinna linna kaks valveapteeki, kust abivajajad jaanipühadel haigestumisel abi saavad. Tõnismäe Südameapteegi juhataja Külli Teder soovitab ootamatu haigestumise leevendamiseks varuda koju nii külmetuse vastaseid ravimeid, et pidupäev ei jääks külmetuse haigusnähtude varju, kui ka allergiat leevendavaid preparaate. Ta lisab, et sageli kipuvad pidulised oma võimeid üle hindama, mis põhjustab väiksemaid traumasid ja põletusi. Selliste juhtumite korral leiabki abi apteekidest, kus saadaval põletusevastased ravimid, spreid ja geelid. Lootes suvepühadeks suurepärast ilma, ei tohi unustada ka päikesekaitsevahendeid. Lisaks saab apteegist retseptiravimeid.

Möödunud aastate jaanipühad näitavad, et pühade ajal on inimestel tavapärasest enam seedehäireid, mida põhjustab rohke rasvane toit ja alkohol. “Rohkem ostetakse ka pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid, aga ka plaastreid ja antiseptikume,” loetleb Südameapteegi proviisor ravimeid, mille tarbimist jaanipühad tõstavad.

Head Uudised GoodNews