1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Pühade ajal saab Tallinnas kergemate tervisehädade korral 24/7 abi valveapteekidest
Pühade ajal saab Tallinnas kergemate tervisehädade korral 24/7 abi valveapteekidest

Pühade ajal saab Tallinnas kergemate tervisehädade korral 24/7 abi valveapteekidest

Jõulupühade ja aastavahetuse ajal saab kergemate tervisehädade puhul Tallinnas abi 24/7 avatud valveapteekidest. Need asuvad Tallinna kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel, aadressil Vikerlase 19.

Lisaks on alates detsembrist avatud mõnede apteekide juures Confido Arstikeksuse kiirkliinikud, kuhu tervisemurega patsient saab pöörduda nii kergemate vigastuste kui halva enesetundega, terviseuuringute läbiviimiseks, vaktsineerimiseks, toitumis- ja sõltuvusalaseks nõustamiseks või muu meditsiinilise nõu saamiseks. Vajadusel saab patsient nõu, kuidas ja kuhu saab pöörduda temale vajaliku eriarsti vastuvõtule. Samuti saavad kiirkliiniku arstid avada haiguslehte.

Riiklikel pühadel on suurem osa apteekidest suletud. Endiselt on ööpäev läbi avatud nii argipäevadel kui riiklikel pühadel Tallinna linna kaks valveapteeki, kust abivajajad haigestumisel igal hetkel abi saavad.

Tõnismäe Südameapteegi valveapteegi juhataja Külli Teder soovitab ootamatu haigestumise leevendamiseks varuda koju nii külmetuse vastaseid ravimeid kui kõhuhädade puhul kasutatavaid preparaate. Ta lisab, et üle peaks vaatama ka vajalike retseptiravimite varud. Kui küllaminnes vajalikud ravimid koju jäävad, siis retseptiga saab vajaliku ravimi valveapteegist kätte.

Pidudega käivad tavaliselt koos ka mao- ja seedimisega seotud vaegused. Seda nii lastel kui täiskasvanutel ning abi tasub samuti küsida apteekrilt. “Soovitame jõuluauas süüa mõistlikult ja jälgida lapsi, et nad ka magusaga üle ei pingutaks,” lausus Südameapteegi proviisor Külli Teder ning lisab, et kui siiski on tunda kõhus ebamugavustunnet, siis apteegist saab abi. Kuna detsembris on kõhuprobleeme palju, siis ära ei tohi unustada ka käte pesemist, desifitseerimist ning vajaliku koguse vedeliku (vee) tarbimist.

Proviisori nõuannet ja vajalikku ravimit on käinud uue aasta esimesel hommikul nõutamas ka need, kes alkoholiga on liialdanud.

“Meie eelmiste aastate kogemus valveapteekides on näidanud, et palju ostetakse nohu- ja köharavimeid, pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid, aga ka söetablette,” loetleb Südameapteegi proviisor ravimeid, mille vajadust pikad pühad tõstavad.

Confido kiirkliinikud asuvad Lasnamäe Centrumis ja Nautica Keskuses ning pühade ajal on avatud keskustega samadel aegadel. Lasnamäe Centrum: 24.12 kl 9-18, 25.12 kl 10-18, 26.12 kl 10-21, 31.12 kl 9-20 ja 01.01 kl 12-20. Nautica Keskus: 24.12 kl 9-18, 25.12 kl 10-18, 26.12 kl 9-21, 31.12 kl 9-20 ja 01.01 kl 10-20.

Head Uudised GoodNews