1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. PUHASTA ORGANISMI! Kuus sammu, mis aitavad organismil puhtalt lehelt alustada
PUHASTA ORGANISMI! Kuus sammu, mis aitavad organismil puhtalt lehelt alustada

PUHASTA ORGANISMI! Kuus sammu, mis aitavad organismil puhtalt lehelt alustada

ToituminePühad on alati enam-vähem ühesugused: palju toitu, liiga vähe liikumist ja pärast südametunnistuse piinad. Kui pühad läksid selles mõttes pisut käest ära ja sa tahad võimalikult ruttu vanasse rööpasse tagasi, proovi lihtsat puhastuskuuri, mis on organismile just nagu kiire uuestisünd.

Nipp nr 1: alusta päeva õigesti

Päeva alustamine tervisliku joogiga on ükskõik millise puhastuskuuri ajal hea mõte. Muidugi ei pea me silmas sinu tavalist kruusitäit kohvi. Kui tahad oma kehale head teha, pead harjumusi muutma ja alustama päeva tervislikumate jookidega.

Võta kruus, pane sinna sooja vett, lisa natuke sidrunimahla, mõned viilud värsket ingverijuurt ja natuke Cayenne’i pipart. See ei pruugi olla just maailma kõige maitsvam jook, kuid äratab su üles ja annab kehale just seda, mida see vajab.

Nipp nr 2: hoidu kohvist, mustast teest, karboniseeritud jookidest ja alkoholist

Ilmselt jõid kõiki eespool loetletud jooke pühade ajal rohkem kui küll, kuid nüüd võiks need küll mõneks ajaks unustada. Sellised joogid pole tõesti organismi jaoks parim valik ja mõned päevad ilma nendeta muudavad su enesetunde märgatavalt paremaks.

Kui tunned end tavapärase hommikukohvi või pärastlõunase Coca-purgita väsinuna, võid ennast virgutada teisiti, palju loomulikumal viisil. Näiteks võid juua rohelist teed, võid juua palju vett, võid natuke võimelda või hingata tõesti sügavalt sisse mõned sõõmud värsket õhku.

Nipp nr 3: joo palju muid vedelikke

Nüüd, kus sa oled vabanenud vedelikest, mis ei tee su kehale mitte midagi head, on aeg varustada organismi parima võimaliku vedeliku ehk puhta veega. Vesi on tõesti kõige parem jook ja kindlasti tuleks päeva jooksul juua vähemalt kaks liitrit vett.

Kui sulle ei meeldi eriti vee maitse või tahaksid lihtsalt midagi muud juua, siis ka selleks puhuks on palju võimalusi. Värsked puu- või köögiviljamahlad annavad sulle vajalikke vitamiine ja mineraale ning värskendavad organismi pärast koormavat lihavõttetralli. Pea lihtsalt meeles, et puuviljamahlades on enamasti palju suhkrut, nii et kui üritad kaalus alla võtta, vali pigem köögiviljamahlad, milles on kaloreid iseäranis vähe.

Nipp nr 4: hommikusöögi põhielement võiks olla puuvili

Kui sul õnnestub hommikusöök ja hommikuoode puuviljadele keskendada, oled teinud juba enda jaoks palju head, enne kui päev alatagi jõuab. Puuviljad annavad kehale kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalid ning samal ajal saad päeva alustamiseks vajalikku energiat.

Puuvili on hommikusöögiks suurepärane valik, sest puuviljad sisaldavad suurel hulgal suhkrut ega ole seetõttu parim valik õhtusöögiks. Varusta ennast päeva esimesel poolel vajalike toitainetega ja naudi puuviljade magusat maitset ning peaksid lihavõttepidustustest kiiresti taastuma.

Nipp nr 5: söö hästi palju köögivilju

Köögiviljad sobivad puhastuskuuri tegemiseks imehästi, nii et kui valmistad enamiku toitudes köögiviljade baasil, puhastad organismi kiiresti lihavõtte-nädalavahetuse üleküllusest. Kui võimalik, kasuta värskeid mahetooteid, mis annavad sulle palju kvaliteetseid toitaineid.

Kui sul on tõesti tõsi taga, võiksid proovida kõigist loomsetest toiduainetest isegi täiesti loobuda ja kasutada toitudes ainult köögivilju. Loobu sellistest toiduainetest nagu liha, piimatooted ja munad ning asenda need läätsede, ubade, seemnete ja pähklitega. Alguses võib see tunduda raske, kuid see-eest puhastub organismi väga hästi.

Nipp nr 6: väldi kõiki töödeldud ja valmistoite

Isegi kui mahetoodete kasutamine ei ole alati võimalik (mahetooted võivad olla üsna kallid ja neid ei pruugi alati ka saada olla), on ikkagi võimalik hoolitseda selle eest, et su toit on tervislik ja töötlemata.

Tee kindlasti toit algusest lõpuni ise ja väldi kõike, mis on juba töödeldud või valmis. Külmutatud pitsa või kiirsupp sind muidugi ei tapa, kuid proovi vähemalt puhastuskuuri ajal sellistest toitudest hoiduda – see teeb kehale palju head.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews