1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Regionaalhaigla kirurgiakliinikut hakkab uuest aastast juhtima dr Andre Trudnikov
Regionaalhaigla kirurgiakliinikut hakkab uuest aastast juhtima dr Andre Trudnikov

Regionaalhaigla kirurgiakliinikut hakkab uuest aastast juhtima dr Andre Trudnikov

Regionaalhaigla kirurgiakliiniku juhi konkursi tulemusena valiti kirurgiakliiniku juhatajaks dr Andre Trudnikov. Uus kirurgiakliiniku juhataja alustab tööd 1. jaanuaril 2021.

Regionaalhaigla juhatuse liikme-ülemarsti prof Peep Talvingu sõnul on dr Trudnikovi väga laiapõhjaline ja pikaajaline töökogemus kirurgina juhtides viimasel kümnel aastal Ida-Tallinna Keskhaigla üld- ja onkoloogilise kirurgia keskust, mille ta oma initsiatiivi ja meeskonnaga rajas. Dr Trudnikovi kogemused annavad hea aluse piirkondliku haigla kirurgiakliiniku edasiarendusteks. “Dr Trudnikovi uuendustele ja arengule suunatud mõtteviis, koostööoskus, kirurgiline kogemus ja värsked ideed teevad temast suurepärase liikme meie juhtimismeeskonnas,” ütles prof Talving. Olulisemateks ootusteks uuele juhile on kliinilise tegevuse arendamine kirurgiakliinikus, erialadeülene koostöö ja värske vaade patsienditeekonnale terves Põhja-Eesti raviruumis.

“Mulle avaldas muljet Dr Trudnikovi visioon kirurgiakliiniku arengust ja koostööst haiglate vahel. Usun, et ta on õige inimene juhtima homseid arenguid nii, et Regionaalhaigla kirurgiakliiniku professionaalne meeskond on suunanäitajaks Eesti tervishoius,” sõnas prof Talving. Regionaalhaigla kirurgiakliiniku juhataja on kliiniku vastutusvaldkonda kuuluvate erialade osas Regionaalhaigla esindaja Eesti meditsiinis, vastutab kõrgetasemelise kliinilise töö, ravikvaliteedi, eelarvejuhtimise ning kaasava meeskonnatöö ja suhtluskultuuri eest. Ta on teadustöö ja innovatsiooni eestvedaja, vastutab diplomieelse ja -järgse õppe ja arengute eest ning korraldab laiapõhjalist koostööd nii kliiniku sees, Regionaalhaigla grupis, Eestis laiemalt kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Kirurgiakliinik saab uue juhi, kuna senise kliinikujuhataja tähtajaline leping on lõppemas 31. detsembril 2020. Senine kliinikujuhataja dr Leonhard Kukk juhib kliinikut kuni käesoleva aasta lõpuni ja jätkab seejärel 2021. aastast Regionaalhaiglas uroloog-ülemarstina üld- ja onkouroloogia keskuses. “Dr Kukk on kirurgiakliinikut pikaajaliselt ja väga edukalt juhtinud, koondades meile kvaliteetse ravitegevuse ja suurepärase spetsialistide meeskonna. Tema tegevus on pälvinud nii kolleegide kui ka presidendi tunnustuse. Täname teda suure panuse eest!” ütles prof Talving.

Dr Andre Trudnikovil on väga laiapõhjaline kirurgiline ekspertiis ja pikaajaline juhtimiskogemus. Viimased 10 aastat on dr Trudnikov töötanud Ida-Tallinna Keskhaigla üld- ja onkoloogilise kirurgia keskuse juhatajana. Varem on ta juhtinud Ida-Tallinna Keskhaigla II kirurgia osakonda. Oma karjääri alustas ta Tallinna Kiirabihaigla traumapunktis. Dr Trudnikov on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ravi eriala 1991. a ning Tallinna Kiirabihaigla internatuuri 1993. a. Lisaks on ta läbinud palju erialaseid koolitusi väljaspool Eestit. Doktoril on läbitud mitu juhtimisalast koolitust ja ta on korraldanud mitmeid rahvusvahelisi seminare ja sümpoosiumeid Eestis.

Dr Trudnikov on mitme erialaorganisatsiooni liige, kuuludes Maailma Kirurgide Assotsiatsiooni, Eesti Arstide Liitu,  Eesti Gastrointestinaalse Endoskoopia Ühingusse ja Eesti Gastroenteroloogide Seltsi. Ta on Tallinna Kirurgide Seltsi juhatuse liige-esimees, Eesti Bariaatrilise ja Metaboolse Kirurgia Seltsi juhatuse liige, Eesti Kirurgide Assotsiatsioon sertifitseerimiskomisjoni liige ning Eesti Rahvuskultuuri Fond. Prof. Uno Sibula Fondi halduskogu liige.

“Soovin edu ja jõudsaid arenguid Regionaalhaigla kirurgiakliinikule dr Trudnikovi juhtimisel!” lisas prof Talving.

Head Uudised GoodNews