Avaleht Toitumine RETSEPT! Isuäratav šokolaadi-juustukook Domino küpsistega
RETSEPT! Isuäratav šokolaadi-juustukook Domino küpsistega

RETSEPT! Isuäratav šokolaadi-juustukook Domino küpsistega

Fotod: Koogikontor

Pane korraks silmad kinni ja kujutle peas ideaalset pidupäevakooki, milles kohtuvad siidine toorjuust, mõnus piimašokolaad ja legendaarsed ümara kujuga küpsised. Kui seda imelist kooslust on raske ette kujutada, siis ava silmad ja näed, et selline kook on nüüd päriselt olemas ja vajalike komponentide olemasolul täiesti tehtav.

Inspireerituna piimašokolaadist, milles peidus mõnusad küpsisetükid sündiski suu vett jooksma panev pehme ja kreemjas juustukook, mille retsepti autoriks on Koogikontori toidublogi looja Merilin Siimpoeg.

Tema arvates on Domino küpsistega miski kahtlane värk, sest need meeldivad kõigile. Täpselt nagu piimašokolaad, mille järele tekib isu, kui vajame lohutust. Seetõttu on see kook absoluutne lemmik nii laste kui ka täiskasvanute seas, mida süüakse ahnelt juba üksnes silmadega.

Koogist jätkub 8 maiustajale. Katseta retsepti ning vaata, kas suudad vaid ühe tükiga piirduda.

Domino küpsistega šokolaadi-juustukook

Vaja läheb

Põhi:

300 g Domino küpsiseid

90 g võid

1.kiht:

300 g maitsestamata toorjuustu

50 g maitsestamata jogurtit

50 ml vahukoort

150 g Karl Fazeri piimašokolaadi

3-4 Domino küpsist

2.kiht:

300 g maitsestamata toorjuustu

50 g maitsestamata jogurtit

100 ml vahukoort

1 tl pulberželatiini

2 spl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Glasuur:

100 g Karl Fazeri piimašokolaadi

60 ml vahukoort

Kaunistamiseks:

150 ml vahukoort

2 tl kakaod

0,5 tl suhkrut

mureleid

5 Domino küpsist

Valmistamine:

Alusta põhja valmistamisest. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külmkappi.

Esimese kihi jaoks sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt ja vahukoor. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi. Määri kreem küpsisepõhjale ja pane uuesti külmkappi.

Teise kihi jaoks pane želatiin 2 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel toorjuust, jogurt, vahukoor ja suhkrud. Sulata želatiin madalal kuumusel ja vala peene jaona kreemi sisse samal ajal segades.

Pudista sõrmede vahel katki 3-4 Domino küpsist ja puista see esimesele toorjuustukihile. Määri teine kreem esimese kihi peale. Hoia 3-4 tundi külmkapis.

Lõpuks valmista koogile glasuur. Selleks kuumuta väikeses potis koor keemiseni, tõsta siis pott tulelt ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda kook vormist ja kata glasuuriga. Lase koogil koos glasuuriga veel 10 minutit külmkapis olla. Vahusta senikaua koor, kakao ja suhkur. Kaunista kook vahukooretupsude, küpsiste ja murelitega.

Kommentaarid