1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Kuidas valmistada kohupiimamaiust šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega?
RETSEPTISOOVITUS! Kuidas valmistada kohupiimamaiust šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega?

RETSEPTISOOVITUS! Kuidas valmistada kohupiimamaiust šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega?

Kohupiimamaius
Foto: Silja Luide

Suvehooaja meenutuseks on toidublogija Silja Luide valmistanud mõnusalt maheda  kohupiimamaiuse, millega rännata tagasi sumedatesse suveõhtutesse.

Lisaks marineeritud maasikatele annab magustoidule erilise maitsenüansi ka veidi ebatraditsiooniline komponent, milleks on kanepileib. Sarnaseid eriliste lisanditega tooteid julgustab retseptiautor magustoitudes rohkem kasutama. Šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega maius valmib kiirelt ning seda on eriti mugav külakostiks kaasa võtta.

Marineeritud marjad:

2-3 sl marja- või tsitruselikööri (nt Cointreau)
1 sl suhkrut
300 g värskeid või sügavkülmutatud maasikaid

Sega liköör suhkruga, lisa maasikad (suuremad marjad lõika pooleks või neljaks), kata kauss kilega ja aseta u pooleks tunniks (soovi korral hoia kauem) külmkappi maitsestuma.

Šokolaadi-leivapuru:

130 g (4 viilu) Fazeri kanepileiba
60 g tumedat šokolaadi
väike peotäis (10-20 tk) hakitud röstitud metspähkleid (soovi korral)

Murenda leib käte vahel, haki noaga või purusta köögikombainis puruks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil, sega hulka leivapuru ja soovi korral ka hakitud pähklid. Laota segu ühtlase kihina kandikule, taldrikule vms alusele ning aseta 15ks minutiks sügavkülma.

Kohupiimakreem:

300 g (1 toru) vanillimaitselist kohupiimapastat
200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima
100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
1-2 sl suhkrut

Sega visplit kasutades kohupiimapasta kohupiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks kreemiks ning aseta kuni magustoidu serveerimiseni külmkappi.

Jaga šokolaadi-leivapuru 4-6 pokaali, purgi vm anuma vahel, kata kohupiimakreemiga ning seejärel marineeritud maasikatega. Võid asetada kõiki komponente ka kihiti. Serveerides puista soovi korral peale veel maasikaid ja muid marju ning mündi- või melissilehti.

Head Uudised GoodNews