Avaleht Toitumine RETSEPTISOOVITUS! Toorjuustukook glögijogurtiga
RETSEPTISOOVITUS! Toorjuustukook glögijogurtiga

RETSEPTISOOVITUS! Toorjuustukook glögijogurtiga

Glögikook Foto: Kristian Neemela
Glögikook
Foto: Kristian Neemela

Pühade lähenedes sagenevad koosviibimised pere ning sõprade seltsis, keda on ikka ja jälle hea põnevate maiustega üllatada. Talvekargusesse sobivad eriti hästi just sellised ahvatlused, mis on uhkeldavalt rammusad ja täidavad koduköögi õdusa jõulutundega.

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab luksusliku toorjuustukoogi retsepti, millele lisab pühadeaktsenti Alma Muah! glögimaitseline koorejogurt. See siidise tekstuuriga magusroog on iga pidulaua pärl ja jätab hinge kauni mälestuse. Toretsevale toorjuustukoogile pidulikkuse lisamiseks kaunista see näiteks makroonidega.

Koostisosad

Põhi

50g võid
100g digestive küpsiseid

Täidis

250g Alma Muah! glögimaitselist koorejogurtit
400g naturaalset toorjuustu
3 muna
70g suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
1tl riivitud apelsinikoort

Valmistamine

  1. Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel.
  2. Määri 16 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad võiga.
  3. Suru saadud segu koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema.
  4. Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, kuni suhkur on sulanud.
  5. Teises kausis sega omavahel toorjuust, riivitud apelsinikoor ja glögimaitseline jogurt.
  6. Sega suhkru-munasegu toorjuustuseguga ühtlaseks massiks ning vala koogivormi küpsisepõhjale.
  7. Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-60 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks koogi sisu testides.

Kommentaarid