1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Vegan kookose-šokolaadikreem
RETSEPTISOOVITUS! Vegan kookose-šokolaadikreem

RETSEPTISOOVITUS! Vegan kookose-šokolaadikreem

Puuviljasalat
Retsept ja fotod: Kristian Neemela

Kellele meeldib kookos ja šokolaad, siis see retsept viib teid seitsmendasse taevasse. Päriselt. Kui, seletada, kuidas see dessert maitseb, siis üks lihtne ja kõigile arusaadav vastus oleks, et nagu Bounty.

Valmistamine on lihtne ja kiire ning see suurepärane dessert valmib vähem kui poole tunniga. Kookose-šokolaadikreemi juurde soovitan serveerida värskendavat puuviljasalatit, mis tasakaalustab kookose spetsiifilist maitset.

Head katsetamist!

Vaja läheb

500 ml kookospiima kreemisemat osa
100 g tumedat šokolaadi
1 kuhjaga tl agar-agarit

Puuviljasalat

Veerand ananassi
2 kiivit
Pool granaatõuna
Piparmünti

Serveerimiseks

Tumedat šokolaadi

Valmistamine

Kookospiimast vajaliku kreemisema osa kätte saamiseks pane kookospiimapurk mõneks tunniks külmkappi, siis hangub valge kreemine osa ära ning saad selle lihtsalt kookosvedelikust eraldada.

Vala kookospiima kreemisem osa kastrulisse ja kuumuta peaaegu keemiseni. Seejärel tükelda tume šokolaad peeneks ja vala see suurde kaussi. Lisa kookospiima juurde agar-agar ja kuumuta keemiseni ning keeda 2 minutit, ise pidevalt segades ning seejärel vala see tükeldatud šokolaadi hulka ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta kreem kuni +8 kraadini.

Puuviljasalati jaoks tükelda kõik puuviljad kuubikuteks ja sega omavahel läbi. Tükelda piparmünt väiksemaks ja lisa puuviljasalatile.

Serveeri kreem pokaalidesse või lahti lõigatud kookose sisse ja riivi peale tumedat šokolaadi. Kõrvale sobib värskendav puuviljasalat.

Head Uudised GoodNews