Avaleht Toitumine RETSEPTISOOVITUSED! Hapukooregraanulid, piima-vermutivahune juustusupp ja peekonijäätis
RETSEPTISOOVITUSED! Hapukooregraanulid, piima-vermutivahune juustusupp ja peekonijäätis

RETSEPTISOOVITUSED! Hapukooregraanulid, piima-vermutivahune juustusupp ja peekonijäätis

dscf5427
Piima-hapukoore graanulid kalamarjaga

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kutsub kõiki kodukokki üles päästma oma fantaasia valla ja tegema rohkem leidlikke katsetusi piimatoodetega. „Sellised klassikud, nagu juust ahjuvormil või koor kastmes, töötavad alati. Aga miks mitte leiutada uusi hitte ning avastada, kui mitmekülgne on piimatoodete valik ja nende abil avanev kulinaariamaailm,“ soovitas Potisepp.

Tema sõnul on Toiduliit juba augustist alates propageerinud piimatoodete tarbimist, et tuletada eestimaalastele meelde, kui väärtuslik toiduaine on Eesti piim ning miks on piim lahutamatu osa igapäevasest toidu- ja joogimenüüst.

Vaheldusrikkust piimatoodete abil valmistatud roogadesse aitavad tuua näiteks järgmised inspireerivad retseptid, millega Mimosa peakokk Juhan Heinsalu paneb populaarsed piimatooted küllaltki ootamatutesse rollidesse.

Piima-hapukoore graanulid kalamarjaga 10-le

  • 0,5l piima
  • 0,5kg hapukoort
  • 100g spinatit
  • 100g tilli
  • 20g soola
  • 22g želatiini
  • 1l õli
  • 0,5kg forellimarja

Valmistamine

  1. Pane õli anumaga tunniks ajaks sügavkülma.
  2. Pane želatiin paisuma.
  3. Pane piim, hapukoor, spinat ja till kutterisse, nii et sellest valmib ühtlane mass ja lase see läbi sõela.
  4. Maitseta soolaga.
  5. Sulata paisunud želatiin vesivannil ja sega massi sisse.
  6. Pane mass pritspudelisse ja võta õli sügavkülmast välja.
  7. Tilguta mass pritspudelist õli sisse, nii et tekiksid pallikesed.
  8. Võta pallid õli seest välja, nõruta ja serveeri koos kalamarjaga.
dscf5512
Juustune tomatisupp piima-vermutivahuga

Juustune tomatisupp piima-vermutivahuga 4-le

  • 1kg kirsstomateid
  • 200g gouda juustu
  • 100g Forte juustu
  • 200ml piima
  • 50ml rapsiõli
  • Sool, suhkur maitsestamiseks
  • 4cl vermutit

Valmistamine

  1. Küpseta kirsstomatid ahjus 10min 180 kraadi juures.
  2. Lase jahtuda.
  3. Blenderda ühtlaseks massiks ja lisa pool juustudest ja jätka blenderdamist.
  4. Maitsesta soola ja suhkruga.
  5. Enne serveerimist vahusta piim koos vermutiga.
  6. Serveeri supp koos piima-vermutivahuga ja lisa peale alles jäänud juust riivituna.
dscf5660
Kreeka jogurti jäätis peekoniga

Kreeka jogurti jäätis peekoniga 4-le

  • 200g Kreeka jogurtit
  • 100g suitsupeekonit
  • 20g suhkrut
  • 5g soola
  • Vedel lämmastik
  • 50g krõbedat sibulat

Valmistamine

  1. Viiluta peekon ja prae hästi läbi.
  2. Sega kokku Kreeka jogurtiga ja maitsesta soola, suhkruga.
  3. Lisa vispeldades vedelat lämmastikku, kuni tekib jäätise taoline mass.
  4. Jäta 1 tunniks sügavkülma ja serveeri krõbeda sibulaga.

Kommentaarid