Avaleht Toitumine RETSEPTISOOVITUSED! Hõrgud magusa-ampsud piimatoodetest ja agar-agarist
RETSEPTISOOVITUSED! Hõrgud magusa-ampsud piimatoodetest ja agar-agarist

RETSEPTISOOVITUSED! Hõrgud magusa-ampsud piimatoodetest ja agar-agarist

dscf5415
Mozzarella ampsud vaarikamarmelaadiga

Kindlasti on paljudes peredes harjutud sööma pärast soolast rooga magustoiduks mõnd jogurtit, kohupiimakreemi või muud piimadesserti. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul aga tasub rohkem katsetada naturaalsete maitsestamata piimatoodetega, et üllatada pereliikmeid millegi ootamatuga.

„Eesti piimatoodete valik on ütlemata lai ning meie tootjate valmistatud maitsestamata jogurtid, Kreeka jogurtid, kodujuustud ja isegi mozzarella kirsid loovad äärmiselt laia mängumaa erinevateks katsetusteks magusroogade vallas,“ kinnitas Potisepp.

Mimosa peakokk Juhan Heinsalu pakkus selleks puhuks kaks huvitavat magustoiduretsepti, milles piimatooted on saanud põneva vormi punavetikatest toodeteava taimse tarretaja agar-agari abil.

Mozzarella ampsud vaarikamarmelaadiga 4-le

  • 250g mozzarella kirsse
  • 150g külmutatud vaarikaid
  • 50g valget veini
  • 50g suhkrut
  • 3g agar-agarit

Valmistamine

  1. Keeda vaarikatest, veinist ja suhkrust moos, lase läbi sõela, kuumuta ja lisa agar-agar.
  2. Lase tarduda.
  3. Serveeri koos mozzarella kirssidega.
dscf5457
Piima-valge šokolaadi kreem kodujuustu-mündisalatiga

Piima-valge šokolaadi kreem kodujuustu-mündisalatiga 4-le

  • 0,5l piima
  • 100g valget šokolaadi
  • 100g kodujuustu
  • 10g värsket münti
  • 40g suhkrut
  • 3g agar-agarit
  • 3g želatiini

Valmistamine

  1. Lase piim keema.
  2. Sega sisse agar-agar, hiljem paisutatud ja sulatatud želatiin.
  3. Lase tarduda.
  4. Peale tardumist lase blenderis ühtlaseks massiks.
  5. Lisa sulatatud valge šokolaad.
  6. Tükelda värske münt ja sega suhkru ja kodujuustuga läbi.
  7. Serveeri.

Kommentaarid