1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Riigikogu taastas avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu
Riigikogu taastas avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu

Riigikogu taastas avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu

Riigikogu taastas avalikus kohas alkoholi tarbimise keeluRiigikogu võttis kolmapäeval 69 poolthäälega (1 vastu ja 7 erapooletut) vastu valitsuse algatatud korrakaitseseaduse muutmise seaduse ( 752 SE ), mis muudab 1. juulist kehtima hakanud alkohoolse joogi avalikus kohas tarbimise korraldust.

Seadus näeb ette üldise keelu tarbida avalikus kohas alkoholi ja toidugruppi mittekuuluvat joovet tekitavat ainet, eelkõige peetakse silmas vedelikke nagu parfümeeriatooted või puhastusvedelikud.

Alkohoolseid jooke võib tarbida kohas, kus seda müüakse kohapeal tarbimiseks, näiteks toitlustus- ja majutusettevõtetes, etendusasutuses, rahvamajas jms. Samuti võib alkohoolseid jooke tarbida avalikul sündmusel või selle piiritletud alal, kus kohalik omavalitsus on lubanud alkohoolse joogi jaemüüki kohapeal tarbimiseks.

Kohalikule omavalitsusele jäetakse seaduse järgi õigus määrata kindlaks kohad, kus on alkoholi tarvitamine lubatud. Seejuures ei tohi alkoholi tarvitada moel, et see häirib teisi.

Seadus sisaldab ka kohtade loetelu, kus kohalik omavalitsus ei või lubada alkoholi tarbida. Eelkõige on tegemist laste ja tervise edendamisega seotud kohtadega.

Samuti täpsustatakse, millistest avalikest koosolekutest tuleb politseid eelnevalt teavitada ja milliseid isikuid politsei sellega seoses teavitab.

Eesmärk on viia korrakaitseseaduse jõustumisega muutunud alkoholi avalikus kohas tarbimise regulatsioon enam vastavusse ühiskonna ootuste ja inimeste harjumuspärase käitumisega.

Seadus jõustub 10. päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Läbirääkimistel võtsid sõna Mihhail Korb, Neeme Suur ja Marko Pomerants.

Head Uudised GoodNews