1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Rõivas: muutused tervishoiusüsteemis vajavad koostööd ja ühiseid otsuseid
Rõivas: muutused tervishoiusüsteemis vajavad koostööd ja ühiseid otsuseid

Rõivas: muutused tervishoiusüsteemis vajavad koostööd ja ühiseid otsuseid

Taavi Rõivas

Sotsiaalministeerium saatis Eesti tervise tuleviku hea tahte koostööleppe osapooltele arvamuse avaldamiseks dokumendi Eesti haiglavõrgu arengusuundadest aastani 2020.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas rõhutas, et riik ei hakka sulgema ühtegi haiglat ega reorganiseerima haiglate osakondi. „Parim lahendus Eestile on see, kui haiglad üha rohkem omavahel koostööd teevad ning miks mitte ka liitumise peale mõtlevad,“ ütles minister. „Kõige tähtsam on, et kõik Eesti inimesed saaksid kvaliteetset arstiabi. Oleme kokku kogunud ekspertide ettepanekud, kuidas ühel või teisel erialal arstiabi osutamine võiks Eestis korraldatud olla. Nüüd ootame hea tahte leppe osapoolte täiendavaid arvamusi,“ ütles minister.

Tervishoiusüsteemi muudatuste ellurakendamiste eelduseks on aruteludokumendis esile toodud juriidiliste isikute (haiglate) omavahelise koostöö ja liitumise tugevdamine ja toetamine, eraõiguslike teenuseosutajate ja nende omanike ehk haiglate ja kohalike inimeste valmisolek muudatusteks, investeeringud taristusse ning toetavad meetmed patsientide turvalisuse tagamiseks (sh tervishoiuga seotud transporditeenuse osutamise reguleerimine, kiirabi piisava kättesaadavuse tagamine jmt).

Aruteludokument on koostatud 37 erialaseltsi ettepanekute põhjal. Eesti tervise tuleviku hea tahte koostööleppe osapooled kogunevad esitatud ettepanekute aruteluks kolmapäeval, 20. märtsil.

Head Uudised GoodNews