1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Rootsi tuntuima toiduguru Fredrik Pauluni tervisemüslid jõuavad Eestisse
Rootsi tuntuima toiduguru Fredrik Pauluni tervisemüslid jõuavad Eestisse

Rootsi tuntuima toiduguru Fredrik Pauluni tervisemüslid jõuavad Eestisse

Fotod: Orkla Eesti

Maikuus jõuab Eesti turule Rootsi tuntuima toitumisspetsialisti ning miljoneid eksemplare tervisliku elustiili raamatuid müünud Fredrik Pauluni poolt loodud kõrge kiud- ja mineraalainesisaldusega ja lisatud suhkruta müslide hommikusöögi sari.

“Hommikusöögi söömise ja kehakaalu vahel on seos – neil, kes hommikuti ei söö, on suurem ülekaalulisuse tekke risk kui neil, kes söövad,” rääkis hommikusöögi olulisusest perearst Diana Ingerainen. “Harjumused saavad alguse lapsepõlvest, seega võiks enda valikutega ka lastele eeskuju anda, sest hiljem on toitumisharjumusi palju keerulisem muuta.”

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teaduri Rain Kuldjärve sõnul võiks hommikusöök olla süsivesikuterohke ja kiudainerikas. “Geneetiliselt on inimeste maitsemeel erinev ja puhtalt maitse järgi ei osata enamasti hinnata, kas toidule on lisatud suhkrut ja kas selles on palju kiudaineid. Õnneks on meil kohustus pakendil info lihtsalt lahti kirjutada, mis teeb tarbija elu lihtsamaks,” rääkis Kuldjärv.

“Ükski komponent pole hommikusöögiretsepti sattunud juhuslikult – kõik täidavad tervislikkuse aspektist mõnd eesmärki, aga sellisel moel, et maitse midagi ei kaota,” rääkis Orkla Eesti toitude ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. “Uued hommikusöögid kummutavad müüdi, et tervislik ei saa olla maitsev või magus. Pauluns’i müslidesse pole küll lisatud suhkrut ega mett, aga magusa maitse tagavad näiteks datlid, tšiiaseemned, vaarika- ja maasikatükid, kookoshelbed. Suurt rõhku on pandud ka selliste vitamiinide ja mineraalide rohkusele, mis toetavad immuunsüsteemi ning südame ja lihaste tööd,” lisas Viilol.

“Ükski komponent pole hommikusöögiretsepti sattunud juhuslikult – kõik täidavad tervislikkuse aspektist mõnd eesmärki, aga sellisel moel, et maitse midagi ei kaota.” Marek Viilol

Pauluns’i hommikusöökide valikus on röstitud müsli vaarikatega ja rabarberiga, röstitud müsli kookose ja sarapuupähklitega, granola kakao ja vaarikaga ning granola kaneeli ja õunaga. Müslidest ja granoladest leiab ohtralt kiudaineid, aga ka mineraale ja teisi organismi toetavaid aineid, näiteks foolhapet, kaaliumi, rauda ja seleeni.

Head Uudised GoodNews