1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Rossi sõnul vajab e-tervise infosüsteem arendamist kolmes suunas
Rossi sõnul vajab e-tervise infosüsteem arendamist kolmes suunas

Rossi sõnul vajab e-tervise infosüsteem arendamist kolmes suunas

1439268_84078183Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross on seisukohal, et olemasolev terviseinfosüsteem on küll rahuldav ja toimiv, ent vajab edasiarendamist kolmes suunas.

“Olemasolev süsteem on täitsa okei, aga seda tuleb arendada eelkõige sellepärast, et andmed oleksid õiged, asjakohased, kasutatavad ja kvaliteetsed. Teiseks, et saatekirjad oleksid omavahel lingitavad. Ja kolmandaks, et terviseinfosüsteemi kaudu oleksid identifitseeritavad kõik konkreetseid ravijuhte puudutavad ravidokumendid – nii saatekirjad kui ka muu,” ütles Ross esmaspäevasel pressibriifingul ajakirjanikele.

“Praeguseks on digiregistratuuri ehk e-saatekirjade projekt arendatud nii kaugele, et on saanud põhjaliku analüüsi ettepanekutega, kuidas praegu E-tervise Sihtasutuse infosüsteemis paiknevat andmekogu edasi arendada, niimoodi et see aastaks 2017 oleks võimalik rakendada kohustuslikult,” selgitas Ross. “See analüüs, mille me sisse ostsime Eesti juhtivalt IT-arendajalt, ütleb seda, et praegune süsteem, mis e-tervises on, on adekvaatne ja asjakohane, aga ta vajab edasiarendust, selleks et e-saatekiri täidaks neid funktsioone, mida korralik saatekiri peab täitma.”

“Sotsiaalministeeriumi juhtimisel, Haigekassa ja e-tervise koostöös me püüame e-saatekirjade ja digiregistratuuri projekti teise etapiga nii edasi minna, et paari-kolme aasta jooksul saaksime luua eeldused selle kohustuslikuks rakendamiseks,” lisas Ross. “Selleks, et seda kohustuslikuks teha, on vaja, et kõik näeksid, et sellest on kasu. Ja et ka meie näeksime, et sellest on kasu.”

Head Uudised GoodNews