1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Südamekuu raames toimuval tervisepäeval õpetatakse elustamist ja esmaabi
Südamekuu raames toimuval tervisepäeval õpetatakse elustamist ja esmaabi

Südamekuu raames toimuval tervisepäeval õpetatakse elustamist ja esmaabi

19. aprillil kell 13-16 toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis tasuta tervisepäev, kuhu on oodatud kõik huvilised. Südamekuu raames toimuval tervisepäeval saab osaleda ka elustamis- ja esmaabikoolitusel „Sinu käed päästavad elu”.

Tervisepäeval toimuvad kõrgkoolis terviseloengud, mida viivad läbi kõrgkooli üliõpilased ja õppejõud – juttu tuleb ravimite säilitamisest, pidamatusest ja depressiooni ennetamisest. Kuna aprill on südamekuu, saab tervisepäeval õppida ka esmaabi ja elustamisvõtteid, osaleda tervisedenduse üliõpilaste poolt läbiviidavas liikumistunnis või lasta mõõta on tervisenäitajaid – vereglükoosi sisaldust ja vererõhku.

Kõrgkooli tervisepäeva korraldaja, õenduse õppetooli õppejõud-õpetaja Pia Pedanik selgitab, et esmaabi andmise puhul on enim olulised kiire reageerimine ja julgus sekkuda, mistõttu püüab koolitus osalejaid eeskätt just julgustada, et nad teeksid kriitilises olukorras esimese sammu ja ei kõnniks kannatust ükskõikselt mööda. „Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil on eesmärk kinkida Eesti Vabariigile 100. juubeli puhul 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse „Sinu käed päästavad elu“ läbinud Eesti inimest. Kõik tervisepäeval koolitusel osalejaid saavad selle arvu täitmisse anda oma panuse,“ lisas Pedanik.

Tervisepäeva täieliku päevakavaga saab tutvuda kõrgkooli kodulehel.

Head Uudised GoodNews