1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Südamenädala liikumisüritustel osales üle 10 000 inimese ja läbiti 41 000 kilomeetrit
Südamenädala liikumisüritustel osales üle 10 000 inimese ja läbiti 41 000 kilomeetrit

Südamenädala liikumisüritustel osales üle 10 000 inimese ja läbiti 41 000 kilomeetrit

Toimunud südamenädala liikumisüritustel “Sinu sammud loevad” registreeriti kokku 10 600 inimest üle Eesti, kes läbisid üle 41 000 kilomeetri. Maakondadest oli enim osalejaid Viljandi- ja Järvamaal ning Pärnu- ja Hiiumaal.

Südamenädalal lõi kaasa ka arvukalt lasteaedu, koole ja töökohti, samuti spordiklubisid, kuid neis peetud ettevõtmised Tervise Arengu Instituudi statistikas ei kajastu.

Instituudile oli südamenädalaks teada antud üle 200 liikumisele pühendatud ettevõtmise – matka, kepikõndi, orienteerumist, jooksu jms, millest umbes pooled peeti lõppenud nädalavahetusel. Neid täiendasid ka tervisenäitajate mõõtmised ning loengud ja konsultatsioonid tervise ja liikumise teemadel. Üritustega olid kaetud kõik maakonnad.

Eelmise aastaga võrreldes osales tänavu südamenädala avalikel üritustel inimesi veidi üle 3000 enam, kuid samas kasvas oluliselt ka ürituste-ettevõtmiste arv. Tegemist oli kolmanda aastaga, mil südamenädal keskendus liikumisele kui ühele parimale viisile ennetada südamehaigusi.

Südamenädalat peetakse iga aasta aprilli kolmandal nädalal. Tänavune südamenädal oli Eestis juba 21.

Head Uudised GoodNews