1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Sügisene retseptisoovitus! Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga
Sügisene retseptisoovitus! Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga

Sügisene retseptisoovitus! Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga

Foto: Britt Paju

Selle asemel, et külmade ilmade saabudes suvised värsked road rasvase ja raskesti seeditavatega asendada, soovitab Talleggi saadik Anni Rahula katsetada tervislikke retsepte soojendavate vürtsidega

Erinevad vürtsid on teada oma kosutavate ja soojendavate omaduste poolest ning lisavad tummisust ka tervislikele roogadele nagu kana või köögiviljad. „Minu külmikus leidub alati kanaliha – see maitseb suurepäraselt, on toitev ja tervislik ning loob lugematul arvul võimalusi erinevate maitsvate roogade valmistamiseks. Lisaks on mulle emana oluline, et toit valmiks võimalikult vähese vaevaga. Kuna aga kipun ikka ja jälle oma lemmikretseptide järgi talitlema, siis nüüd, sügise saabudes otsustasin tervisliku kanalihaga suunduda maitsete rännakule erinevatesse maailmajagudesse,“ sõnas Rahula.

Vürtsimaailmaga tutvumiseks soovitab värske ema proovida toidublogija Britt Paju aasiapärast kanaburgerit, milles kohtuvad vürtsikas karripasta ja tervislik kana. Toekale ning kerge vaevaga valmivale kõhutäiele lisab värskust punase kapsa salat.

Aasiapärane kanaburger punase kapsa salatiga

Neljale

Koostisosad:

600-700 g Talleggi broilerifileest hakkliha
1 küüslauguküüs
1 sl Tai punast karripastat
2 rohelise sibula vart
peotäis värsket koriandrit
soola
4 burgerikuklit
pisut õli

Salat:

250g punast kapsast
1 cm paksune ingveriviil
0,5 tl seesamiõli
julge sorts laimimahla

Laimimajonees:

1 dl majoneesi
0,5 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine:

Haki peeneks küüslauguküüs, koriandrilehed ja rohelise sibula alumine heledam osa. Sega karripasta ja hakitud koostisosad hakkliha hulka ning maitsesta soolaga. Lase segul maitsestuda ning valmista samal ajal salat ja majonees. Selleks haki kapsas ja hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks. Sega köögiviljad kokku, lisa seesamiõli, laimimahl ja pisut soola.

Majonees sega riivitud laimikoore ja –mahlaga.

Kaste ja salat valmis, jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks.

Seejärel määri pihvid kergelt õliga ja küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit ja lase samapalju fooliumi all puhata – see tagab mahlasema burgeri.

Enne serveerimist kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata burger saia teise poolega ja serveeri kohe!

Head Uudised GoodNews