1. Avaleht
  2. Tervis
  3. SUVELÕPU NIPP! Seitse põhjust, miks teha mahla-puhastuskuur
SUVELÕPU NIPP! Seitse põhjust, miks teha mahla-puhastuskuur

SUVELÕPU NIPP! Seitse põhjust, miks teha mahla-puhastuskuur

mahlToidud, joogid, peod – suvi on olnud lihtsalt võrratu. Kui oled nautinud suve tõesti täiel rinnal, tunned juba ilmselt naha all selle tagajärgi ja see pole sugugi meeldiv. Kas tahad kiiresti endisesse vormi tagasi saada?Mõnepäevase organismi puhastava mahlakuuriga peaksid selle saavutama küll!

1. põhjus: Mahlapuhastus on üks kõige tõhusamaid mürkide ja jääkainete organismist väljutamise viise

Inimesed kasutavad väga erinevaid organismi puhastamise meetodeid, kuid mahlapuhastus on kindlasti üks populaarsemaid ja tõhusamaid. See mitte ainult ei võimalda organismil vabaneda kõigist kehasse ladestunud toksiinidest, vaid on ka väga hüdreeriv, mis omakorda uhub välja veelgi rohkem toksiine. Mõnel mahla-puhastuskuuris kasutataval puuviljal ja köögiviljal, näiteks arbuusil, kurgil ja koriandril, on ka mürke väljutavaid lisaomadusi, nii et need aitavad organismi veelgi kiiremini puhtaks saada.

2. põhjus: Mahlapaast on ohutum kui veepaast

Veepaast on kõige tavalisem paastumisviis, kuid see ei pruugi olla ohutuim. Kui sul on probleeme veresuhkruga, võid muutuda väga nõrgaks, kui jood mõne päeva jooksul ainult vett, seda sa aga kindlasti ei soovi. Kui teed puhastuskuuri aga mahlaga, saad ikkagi vitamiine ja mineraalaineid, mida su keha vajab, lisaks ka suhkrut, mis aitab organismil korralikult toimida. Mahlapaast on täpselt sama tõhus nagu veepaast, kuid kogu puhastumisprotsess on palju meeldivam ja lihtsam, kui teed seda mahlaga.

3. põhjus: Mahlakuuri tehes elad ja toimetad nagu tavaliselt

Nagu juba mainitud, võib veepaast muuta su nõrgaks, väsinuks, panna pea ringi käima ja tekitada iiveldust, mis ei ole kindlasti sugugi meeldiv viis päeva mööda saata. Kui sul on võimalik puhastuspaastu ajaks nädal vabaks võtta, ei ole 24 tundi päevas kestev nõrkus ja halb enesetunne muidugi probleem, kui aga pead tööl käima ja tööd tegema (ja seda veel hästi tegema), võib päris raskeks minna. Mahla-puhastuskuur võimaldab sul tavalist elu elada, nii et kiire ajakava korral on see kindlasti parim valik.

4. põhjus: Mahla-puhastuskuur tähendab seedeelunditele puhkust

Pärast pikka ja muretut pühadeaega on su seedeelundkond väsinud: ilmselt oled söönud liiga palju ebatervislikke snäkke ja üldse liiga palju ja kõige ebatavalisematel kellaaegadel. Seepärast on mahla-puhastuskuur suurepärane viis anda seedekulglale pisut puhkust, sest mahlapaastu ajal peab see tegelema ainult vedelikega, mis muudab seedimise töö palju lihtsamaks. See tähendab ka seda, et sa ei kuluta energiat seedimisele, mis omakorda annab sulle lisaenergiat, et end tagasi vormi saada.

5. põhjus: Mahla-puhastuskuur on suurepärane viis organismi hüdreerimiseks

Kui tunned, et oled väsinud, on selle põhjuseks tavaliselt veepuudus ja pühade ajal on veepuuduse tekitamiseks palju viise. Ilmselt oled söönud palju soolast ega ole joonud 6–8 klaasi vett päevas ning ilmselt tuli ette ka väikestviisi alkoholiga liialdamist. Seepärast on mahla-puhastuskuur suurepärane viis organismi veevarude taastamiseks ja seega kehale just selle andmiseks, mida ta pärast pikka ja kurnavat detsembrikuud vajab.

6. põhjus: Mahla-puhastuskuur on lihtne ja kiire

Mõne päeva jooksul vaid mahla joomine ei nõua suuri ettevalmistusi ega planeerimist: sa lihtsalt otsustad, et tahad seda teha, lähed poodi, ostad puu- ja köögivilju ja kogu lugu! See tähendab, et saad keha kiiresti jälle heasse vormi ning selle peale ei kulu palju aega, raha ega energiat. Hea uudis kõigile, kes tahavad enda heaks midagi head teha, kuid ei tea täpselt, kust alustada.

7. põhjus: Mahlaga organismi puhastamine on uskumatult maitsev

Kui oled puhastuskuuri proovinud, ei ole mõte selle kordamisest just kuigi vaimustav, kuid puhastuskuur mahlaga on hoopis teine asi. See annab sulle võimaluse uusi retsepte proovida, nautida mitmesuguseid värve ja maitseid ning oma loomingulisus proovile panna.Mahla-puhastuskuuris võib kasutada kõikmõeldavaid puu- ja köögiviljade kombinatsioone. Ilmselt meeldis sulle pühade ajal katsetada uute ja huvitavate küpsiste jms valmistamisega, nüüd on kord mõnusate mahlade käes!

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews