1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. TAIMETOIT I TAI uuendas taimetoitluse teavet toitumine.ee veebilehel
TAIMETOIT I TAI uuendas taimetoitluse teavet toitumine.ee veebilehel

TAIMETOIT I TAI uuendas taimetoitluse teavet toitumine.ee veebilehel

Tervise Arengu Instituut (TAI) on põhjalikult uuendanud oma kodulehel toitumine.ee taimetoitlust puudutavat osa, mis on menüüst leitav pealkirja „Erinevad toitumisviisid“ alt. Juhised aitavad teha paremaid otsuseid ja valikuid menüü koostamisel, teatas Tervise Arengu Instituut 14. mail oma kodulehel.

Taimetoitluse rubriigist leiab ülevaate nii taimetoitlusest üldisemalt kui selle erinevatest vormidest, samuti toitainetest, millele taimetoitluse puhul enim tähelepanu pöörata.

Lehel toodud teave on heaks abimaterjaliks nii neile, kes peavad taimetoitlusega seotud nõu andma kui neile, kes ise soovivad taimetoitluse kohta rohkem teada.

Foto: Pixabay

Materjal on mõeldud eeskätt juhisena, mis aitab taimetoidu erinevate vormide puhul toitumist paremini kavandada ning vähendada võimalikke terviseriske. Tähelepanu on pööratud eelkõige neile toitainetele, mille saadavust tuleks eriti silmas pidada. Juhised ei ole suunatud otseselt lastele, kuid nii üldised põhimõtted kui enim tähelepanu vajavate toitainete osa on asjakohased ka lastele ja noortele.

Teave on kättesaadav ka vene keeles.

Head Uudised GoodNews