1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinna Perekeskus hakkab pakkuma uut teenust peredele, kus kasvab autistlik laps
Tallinna Perekeskus hakkab pakkuma uut teenust peredele, kus kasvab autistlik laps

Tallinna Perekeskus hakkab pakkuma uut teenust peredele, kus kasvab autistlik laps

Tallinna Perekeskus on kuu lõpul käivitamas uut teenust, millega toetatakse peresid, kus kasvab autistlik laps.

Esialgsete kalkulatsioonide kohaselt on tugiisikuteenust raske ja sügava puudega eelkooliealistele lastele võimalik sel aastal pakkuda kuni üheksale Tallinna linnas registris olevale lapsele, mahuga 40 tundi kuus. Kas teenust kasutatakse igapäevaselt või üksikute pikkade päevade kaupa, on juba kokkulepe lapsevanema ja tugiisiku vahel.

Lapsevanematel tuleb võtta ühendust enda elukoha järgse sotsiaalhoolekande osakonnaga, kust nad suunatakse Tallinna Perekeskusesse raske ja sügava puudega eelkooliealiste laste tugiisikuteenusele. Teenusele saamiseks vajalikud dokumendid on sotsiaalkindlusameti otsus hooldatava või lapse puude raskusastme tuvastamise kohta ja lapse isiklik rehabilitatsiooniplaan.

“Nüüdseks oleme leidnud inimesed, kes on huvitatud autistlikule lapsele tugiisikuks hakkamisest. Nad on läbinud nii praktikat kui teooriat sisaldava baaskoolituse, mille läbiviijateks olid eripedagoogid ja õpetajad Tallinna Tondi Põhikoolist ja Tallinna Männikäbi Lasteaiast, psühholoogid, psühhiaatrid, juba tegevad tugiisikud. Lähiajal algab konkreetsetele lastele just neile sobivate tugiisikute valimine ning perede ja tugiisikute kokku viimine,” rääkis Kannike Suurhans.

“Kuu lõpul on kavas alustada uue teenuse rakendamisega,” lisas Suurhans.

Lisaküsimuste puhul tuleks pöörduda e-posti aadressile info@pk.ee.

Head Uudised GoodNews