1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinnas laieneb munitsipaalperearstikeskus
Tallinnas laieneb munitsipaalperearstikeskus

Tallinnas laieneb munitsipaalperearstikeskus

Foto: Tallinna Munitsipaalperearstikeskus
Foto: Tallinna Munitsipaalperearstikeskus

Nelja aasta eest loodud Tallinna Munitsipaalperearstikeskus näitab oma elujõudu, olles nüüdseks laienemas kolmandasse linnaosasse. Praegu võtab Nõmmel ja Haaberstis  patsiente vastu juba 13 nimistut omavat perearsti ja kaks abiarsti kokku  23 pereõega.

Laienemisplaanide kohaselt tuleb munitsipaalne perearstikeskus ka Mustamäele ning edaspidi Lasnamäele.

Tallinna Munitsipaalperearstikeskuse OÜ alustas oma teenuste pakkumist 2011. aasta maikuust Nõmme Tervisekeskuse ruumides aadressil Jaama 11, 2013. aastal  loodi munitsipaalne perearstikeskus Haaberstisse Ehitajate tee 137. Pidevalt on lisandunud linna munitsipaalperearstikeskuse koosseisu uusi meedikuid nii olemasolevate kui alles moodustatavate  nimistutega.

Haabersti Tervisekeskuses alustasid alates 1.detsembrist 2014  lisaks 3. korrusel töötavale kolmele perearstile veel neli uut nimistuga perearsti, üks abiarst ja viis pereõde 4. korrusel.

Lääne-Tallinna Keskhaigla ehitatud Haabersti tervisekeskuse hoone on heaks eeskujuks Sotsiaalministeeriumile ja kõigile perearstidele uute esmatasandi tõmbekeskuste kavandamisel.

Nõmmel munitsipaalperearstikeskuses töötavad lisaks  kuuele  perearstile, abiarstile ja kümnele pereõele ka taastusraviõde ja koduõde. Enamusel nimistutega töötavatel arstidel on jõus kahe pereõe süsteem, pereõdedel on iseseisvad vastuvõtud vähemalt 20 tundi nädalas. Keskuses töötavad kaks abiarsti, seega ei pea patsiendid kannatama, kui perearst koolituse, haiguse või puhkuse tõttu eemal viibib. 2012.aasta  septembrikuust on MuPAK Tartu Ülikooli residentuuri baasasutuseks, samast ajast on keskuses arst-resident.

MuPAK pakub haigekassalepingu alusel ka koduõendusteenust.

Abilinnapea Merike Martinson, kes oli uue süsteemi juurutajaks, on linna perearstikeskuse töö ja tegevuse laienemisega rahul. „Oluline on see, et keskuse töögraafik on patsiendisõbralik ning ka arstid peavad töötingimusi heaks,“ märkis Martinson. „Näiteks oli meie perearstikeskuste patsientidele tagatud äsjaste pikkade pühade ajal arsti telefonikonsultatsioon, mis aitab vähendada ka EMO-de üleloomulikku koormust“. Jõulude ajal oli 29 telefonipöördumist.

Tallinna linna rahalisel toel ja Lääne-Tallinna Keskhaigla tellimusel on valmimas Mustamäe polikliiniku Tervisekeskuseks renoveerimise projekt, kaasajastatud hoonesse asuvad tööle ka munitsipaalperearstid.

Abilinnapea Merike Martinson loodab, et lisaks Haaberstile ja Mustamäele näitavad perearstid senisest suuremat initsiatiivi ka teistes linnaosades.

Praeguse seisuga  on  Tallinna linna perearstikeskuse patsientuuris 18 tuhat inimest.

Informatsiooni keskuse asukoha-, telefonide- ja vastuvõtuaegade kohta leiate SIIT!

Head Uudised GoodNews