1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinnas tähistatakse südamenädalat kõikides linnaosades
Tallinnas tähistatakse südamenädalat kõikides linnaosades

Tallinnas tähistatakse südamenädalat kõikides linnaosades

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Sel nädalal tähistatakse Tallinnas südamenädalat, mille raames toimuvatel üritustel pööratakse tähelepanu terviseteavitusele, tervislikele eluviisidele ja sportimisvõimalustele.

„Tänavu on südamenädala üritustega haaratud kõik linnaosad, mis näitab, et tervisedendajate pidev töö elanike tervisehoiakute nimel on hakanud vilja kandma,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

Eriti aktiivselt korraldab sportlikke üritusi kesklinna linnaosa, kus toimuvad esmaspäevast neljapäevani treeningud spordiklubis Reval-Sport, täna korraldati sotsiaalkeskuses tervisepäev kepikõnni ja tervisenäitajate mõõtmisega, laupäeval on kavas Kalevi staadionil perepäev mängude ja aktiivsete tegevustega, pühapäeval aga toimub Sparta spordiklubis lahtiste uste päev. Haabersti linnaosa viib läbi haridustöötajate spordipäeva My Fitness Rocca al Mare Spordiklubis ja lasteaedade orienteerumismängud peredele, kuhu oodatakse kõiki linnaosa elanikke, linnaosa valitsuse töötajate tervisepäeva viib läbi ka Kristiine linnaosa. Mustamäel toimub kepikõnd Kadaka metsas ja Lasnamäel Pae pargis. Mõlemas linnaosas toimub enne kepikõndi tutvustav loeng. Nõmme viis südamenädala raames läbi 81. Rabajooksu.

Ühtlasi toimuvad Tallinna lasteaedades ja koolides mitmed erinevad tegevused, sh õuesõpe, liikumistunnid ja – mängud, viktoriinid, jooksuüritused jm.

Tervislikke eluviise viljeleva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul tuleks peredega rohkem viibida värskes õhus ja harrastada ühiseid füüsilisi tegevusi, kasutades ära vähegi soodsaid ilmastikutingimusi.

Head Uudised GoodNews