1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Täna toimub konverents Meditsiin 2015
Täna toimub konverents Meditsiin 2015

Täna toimub konverents Meditsiin 2015

Täna toimub konverents Meditsiin 2015Täna toimub Viru hotelli konverentsikeskuses meditsiinikonverents, mille laiapõhjaline temaatika käsitleb Eesti meditsiini erinevaid aspekte haiglatevõrgust haigekassa ja ravimitootjateni. Ettekannetega esinevad haiglate juhid, meedikud ja poliitikud.

Terviseminister Urmas Kruuse räägib 2015. aasta tähistest, haiglate võrgustumisest peavad ettekanded Lõuna-Eesti Haigla juhatuse liige Arvi Vask ja PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik.

Noormeeste kehvast tervisest räägib kaitseväe peaarst Targo Lusti, haigekassa plaanidest Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross, karmistuvast eetikakoodeksist ravimitootjate liidu juht Piret Sell, arstide liidu tegemistest presidendid Andres Kork ja Lembi Aug.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni ettekande teema „Millal ühinevad pealinna haiglad?“ käsitleb viimase aja survet pealinna haiglate ühendamiseks, esitades tagasivaate Tallinna tervishoiu arengukavadele ning tuues välja erinevad stsenaariumid.

„Otstarbekas on sünkroniseerida riigi haiglavõrgu ja Tallinna haiglavõrgu 2016-2020 perioodi arengukavade koostamine ja ühendamise kaalumisel tuleb arvestada lisaks finantsmajanduslikele teguritele ka mõju raviteenuse kvaliteedile ja kättesaadavusele,“ rõhutas Martinson. „Küll aga tuleb alustada haiglatevaheliste kompetentsikeskuste loomist ning käivitada need olemasolevas infrastruktuuris.“

Järgnevas vestlusringis osalevad Peeter Mardna, Merike Martinson, Heljo Pikhof, Margus Tsahkna ja Kalle Palling.

Konverents lõpeb kell 16.30

Head Uudised GoodNews