1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tänavune jalgsi käimise kampaania toimub koostöös toitumisnõustajaga
Tänavune jalgsi käimise kampaania toimub koostöös toitumisnõustajaga

Tänavune jalgsi käimise kampaania toimub koostöös toitumisnõustajaga

Tartu linna tervishoiuteenistus korraldab tänavuse kampaania “Jalgsi tervise nimel” koostöös Eesti ühe tuntuima toitumisnõustaja Erik Orguga.

Kampaania kestab 4. märtsist 3. juunini. Huvilisi oodatakse registreeruma 22. veebruarini.

Kampaania eesmärgiks on ergutada tööealisi tartlasi tervise nimel senisest rohkem jalgsi kõndima ja pöörama enam tähelepanu tervislikule toitumisele. Iga osaleja saab sammulugeja ja kõndimiskaardi, kuhu igapäevased sammud registreerida. Lisaks saavad kõik osalejad võimaluse neli kuud tasuta kasutada Erik Orgu toitumiskava veebi- ja mobiilirakendust.

„Toitumiskava sisaldab rikkalikku retseptivalikut: 600 lihtsat, maitsvat ja salendavat toitu. Kava arvestab erinevate inimeste vajadustega – oma toidusedelist on võimalik välistada laktoos, gluteen, liha,” tutvustas Orgu. Ta lisas, et liitujaile pakutakse igapäevast tuge ja vastatakse kõigile saabunud küsimustele. Orgu teeb kampaania esimesed 5000 sammu osalejatega.

Kampaanias saab osaleda kokku 50 inimest vanuserühmast 40-65 eluaastat: 25 meest ja 25 naist. Eelistatakse neid, kes varem pole selles kampaanias osalenud.

Eelmisel aastal osales 17 meest ja 33 naist, osalejate keskmine vanus oli 51,6 aastat. Kolmekuulise kampaania jooksul kõnniti kokku 31 miljonit sammu, päevas keskmiselt 9982 sammu. Osalenutele tehti kehakoostise uuring kampaania alguses ja lõpus. Keskmiselt kaotati kõndimisega ligi 1,6 kilo kehakaalu, vähenes keha rasvasisaldus ja kehamassiindeks ning suurenes lihasmass.

Head Uudised GoodNews