1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tartu linn ootab tervisepäevale
Tartu linn ootab tervisepäevale

Tartu linn ootab tervisepäevale

Foto: Tartu Linn

8. septembril kell 11 algab Küüni tn pargis Tartu linna tervisepäev, kus huvilised saavad osaleda 6- või 10-kilomeetrisel tervisekõnnil, kontrollida tervist ja küsida spetsialistidelt nõuandeid tervise ja tervisekäitumise kohta.

Tartu linnapea Urmas Kruuse innustab tartlasi tervisepäeval osalema.

“Tervisekõnd on lihtsaim viis oma tervise heaks midagi ära teha. Tervisepäeval saab igaüks saab valida endale võimetekohase pikkusega raja ning läbida see just sellise kiirusega nagu on tahtmist. Tervisepäeval ei võistelda, selle eesmärk on tunda rõõmu liikumisest ja heast seltskonnast. Tulla tasuks kindlasti kogu perega,” soovitas Kruuse, kes ka ise tervisekõnni kaasa teeb.

Tervisekõnnile minekuks saab kohapeal tasuta rentida isikut tõendava dokumendi alusel käimiskeppe. Kõigi tervisekõnnil osalejate vahel loositakse välja tervislikke auhindu. Tervisepäev on osalejatele tasuta.

Tervisekõnnil osaleja saab oma kõndimispassi templi. Kõndimispasse on võimalik ka  kohapeal soetada Kalevi telgist, hind 1 euro.

Tervisekõnnil osalejail on soovitav eelnevalt registreerida Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonnas tel 7361 323 või e-posti aadressil tho@raad.tartu.eehiljemalt 5. septembriks.
Registreerumisel teatada: nimi, vanus, kontakt (tel, meiliaadress) ja distants.

Tervist kontrollivad ja nõustavad ning oma teenuseid ja tooteid tutvustavad SA Tartu Ülikooli Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliinik, Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakond, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Maanteeamet, Lõuna päästekeskus, Oriflame, R.O.C.S. , Parem Elu Koolitused, Iluum, Cha.

Tervisepäeval esinevad noored tantsusportlased tantsukoolist Prestige ning Ropka-Karlova Päevakeskuse segaansambel “Lauluviis” dirigent Ragne Jõgeva juhatusel. Ühisvõimlemist juhendab Kaja Hermlin. Päeva juhib Olev Ulp.

Tervisepäeva kava:
10.30-11.00 – registreerimine ja kõndimiskeppide rent
11.00 – avasõnad Tartu linnapea Urmas Kruuse
11.10 – ühisvõimlemine
11.15 – start 10km tervisekõnnile
11.30 – ühisvõimlemine
11.35 – start 6 km tervisekõnnile
11.45-13.45 – esinejad
14.00 – tervisepäeva lõpetamine ja  tervisekõnnil osalejatele auhindade loosimine
14.30-15.00 –  kampaania “Jalgsi tervise nimel 2013” osalejate registreerimine

“Tervisepäeval käivitub ka järjekordne, juba seitsmendat aastat toimuv kampaania “Jalgsi tervise nimel”, millega motiveeritakse inimesi tervislike eluviisidega tegelema. Kampaanias osalejad saavad sammulugejad, et  iga päev registreerida astutud sammud. Sellel aastal ootame osalema kuni 50 inimest, vanuserühmas 45-65 aastat. Kampaania kestab 9. septembrist kuni 8. detsembrini 2013. Ootame, et kampaaniaga liituda soovijad eelnevalt siiski läbivad tervisekõnni raja, näidates sellega oma valmisolekut senist istuvat eluviisi muuta. “Jalgsi tervise nimel” kampaaniaga liitujate registreerimine algab kell 14.30, ” rääkis tervisepäeva ja kampaania korraldaja tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree.

Head Uudised GoodNews