1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TARTU LINNA TERVISEPÄEV! Kolmapäeval avatakse dendropargi terviserada
TARTU LINNA TERVISEPÄEV! Kolmapäeval avatakse dendropargi terviserada

TARTU LINNA TERVISEPÄEV! Kolmapäeval avatakse dendropargi terviserada

Foto: Lilian Lukka
Foto: Lilian Lukka

16. septembril toimuval Tartu linna tervisepäeval avatakse dendropargis uus terviserada, mille saavad esimestena ära proovida kesklinnast startinud kepikõndijad.

Kell 16.40 antakse kesklinnast start 6-kilomeetrisele tervisekõnnile. Osalejad jõuavad dendroparki orienteeruvalt kella 17 paiku, mil linnapea Urmas Klaas avab uue 1,5 kilomeetri pikkuse terviseraja lõigu. Pärast avamist on kõigil huvilistel võimalus läbida uus rada kas kõndides või joostes.

Purustatud kruusakattega terviserada valmis sportlaste ettepanekul ning eelmise aasta kaasava eelarve ideede hääletusel sai sportimisvõimaluste parandamine dendropargis kolmanda koha.

Dendropragi arendamiseks eraldas linn selle aasta lisaeelarvest 30 000 eurot, mille eest valmis ka uus terviserajalõik. Eraldatud summa eest on puhastatud veel mitu kinnikasvanud ja võsastunud kuivenduskraavi ning alustatud eelprojekteerimist, et tulevikus oleks võimalik dendropargi radadele rajada ka kunstlume tootmise süsteemid.

“Tänavu tehtud kuivendustö öd ja valminud 1,5-kilomeetrine rajalõik on dendropargi terviseradade arendamise esimene etapp. Linnal on kavas arendada dendropargist korralike terviseradade võrgustikuga aastaringselt kasutatav tervise- ja puhkeala, mis oleks üks osa juba toimivast Tähtvere spordipargist,” ütles abilinnapea Tiia Teppan.

Head Uudised GoodNews