1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tartu tervisekeskusele pandi nurgakivi
Tartu tervisekeskusele pandi nurgakivi

Tartu tervisekeskusele pandi nurgakivi

Annelinna kaasaegne esmatasandi tervisekeskus sai nurgakivi.

Mõisavahe 34b/34c kerkiva kompleksi arendaja on Anne Medical ja ehitaja Mapri Ehitus. Projekti esimene etapp saab valmis juulis ja teine novembris.

Tartu tervisekeskuse kompleks pakub kõiki esmatasandi terviseteenuseid. Kokku hakkab keskuses tegutsema üheksa perearsti ja 18 pereõde. Keskuse esimeses hoones hakkavad asuma perearstid, füsioterapeut, beebide ja laste füsioteraapia beebide ujutamise basseini ja logopeediteenusega, apteek, ämmaemand, psühholoogiline nõustamine, psühhiaater, lastereumatoloog ja verevõtulabor. Kompleksi teise hoonesse tulevad erinevad kliinikud, eriarstikabinetid, optikapood, invatarvetelaenutus, hambaarstid, iluteenused, Coop Konsumi supermarket ja restoran.

Anne Medicali juhatuse liikme Marleen Mangi sõnul on keskuse eesmärk tõsta oluliselt Tartu terviseteenuste kvaliteeti. „Annelinnas elab peaaegu kolmandik Tartu elanikest,” räägib Mang. „Arsti juures käies peavad inimesed saama tarbida ka teisi tervisele suunatud teenuseid ja tooteid. Eriti tähelepanuväärne on, et viimaks saab Tartu spetsiaalselt beebide füsioteraapiaks mõeldud basseini.“

Koguinvesteering on 9 miljonit eurot, millest eraldab Euroopa Regionaalarengu Fond keskuse tarbeks veidi üle miljoni euro. Euroopa Liidu toel on planeeritud lähimate aastate jooksul Eestisse rajada vähemalt 55 esmatasandi tervisekeskust. Kui paljude teiste selliste keskuste ehitus on seni veninud, siis Annelinna arstid saavad hakata patsiente teenindama septembrist. Projekti elluviimiseks on Mõisavahe kinnistule seatud 50-aastane hoonestusõigus. Kinnistu omanik on Tartu linn.

Kokku on uues kompleksis peaaegu 8200 ruutmeetrit suletud pinda ja parkla. Keskuse kõrval asub üheksat Tartu bussiliini teenindav peatus.

Anne Medical on 2012. aastast tegutsev peamiselt laste reumatoloogilist eriarstiabi pakkuv erakliinik.

Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd ligi 100 inimesele.

Head Uudised GoodNews