1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Teraapiakoer Ellie hakkab iganädalaselt külastama Tartu lastehaiglat
Teraapiakoer Ellie hakkab iganädalaselt külastama Tartu lastehaiglat

Teraapiakoer Ellie hakkab iganädalaselt külastama Tartu lastehaiglat

Ellie
Ellie

11.veebruaril külastasid Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku neuroloogia ja neurorehabilitatsiooni osakonda teraapiakoer Ellie koos oma juhiga Gianna Leiteniga. Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku ja Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu koostööprojekti raames hakkab teraapiakoer koos juhiga edaspidi lapsi haiglas külastama iganädalaselt.

Esimene sarnane koerakülastus Tallinna Lastehaigla onkoloogia osakonnas toimus 2013. aasta suvel. Tänaseks käivad teraapiakoerad iganädalaselt veel sama haigla neuroloogia osakonnas ja Narva haigla lasteosakonnas.

Ellie1Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku külastuste toimumist toetavad Advokaadibüroo GLIMSTEDT ja heategevusfond Minu Unistuste Päev.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT juhtivpartner Marko Tiimani sõnul on oluline võtta oma igapäevaste tegemiste ja tööde kõrvalt hetk, et mõelda, kuidas igaüks saaks aidata. „Advokaadibüroo GLIMSTEDT võttis selle hetke oma 10. juubeli puhul ning otsustas anda oma panuse MTÜ Punane Koer ja heategevusfondi Minu Unistuste Päev koertekülastuse projektile Eesti lastehaiglates, et aidata ja tuua pisut rõõmu lastele, kes meie abi kõige enam vajavad,“ lisas Tiiman.

Sihtasutuse Minu Unistuste Päev eestvedaja Marianne Bruhni sõnul on nemad viimase aasta jooksul haiglas viibivatele lastele korraldatud üritustel näinud, kui palju rõõmu ja sära teraapiakoerad laste haiglapäevadesse toovad. “Meil on hea meel, et nüüd saavad sellest toredast sündmusest osa ka Tartu lapsed,” lisas Bruhn.

Kõik koerad on Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu poolt testitud ja eksamineeritud. Spetsiaalse väljaõppe saanud koerad on sõbralikud ja kuulekad ning osalevad terapeutide töös või on seltsiks abivajavatele inimestele ja aitavad maandada pingeid. Eksami sooritamine näitab, et koeral ja koerajuhil on vajalikud eeldused ning et koer on inimesele ohutu igas olukorras. Koeratiimid omavad ka rahvusvahelist litsentsi.

Ellie2Heategevusorganisatsioon Minu Unistuste Päev viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära.

Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing tegeleb abi- ja teraapiakoeratiimide väljaõppe korraldamise ning nende erinevatesse rehabilitatsiooniprogrammidesse kaasamisega. Lisaks tehakse koostööd mitmete spetsialistidega nagu koerte treenerid, koerte aretajad, arstid, psühholoogid, riigiametnikud, õpetajad jne. Ühing seisab ka abi- ja teraapiakoerte õiguste eest avalikes kohtades liikumisel.

Head Uudised GoodNews