1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Terviserajad kutsuvad vabariigi aastapäeval ühiselt tervisekilomeetreid koguma
Terviserajad kutsuvad vabariigi aastapäeval ühiselt tervisekilomeetreid koguma

Terviserajad kutsuvad vabariigi aastapäeval ühiselt tervisekilomeetreid koguma

Foto: MA Modelliagentuur / Margus Vilisoo
Foto: MA Modelliagentuur / Margus Vilisoo

Eesti Terviserajad kutsuvad juba kümnendat korda Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril kõiki värskes õhus liikuma, et anda oma panus ühisesse tervisekilomeetrite kogumisse. „Teeme koos rajalugu“ ettevõtmise eesmärk on propageerida tervislikku liikumist.

„Kutsume kõiki eestimaalasi jätma oma jälge terviseliikumise ajalukku. Sel korral ei ole eesmärgiks rekordite löömine, vaid ootame rohket osavõttu. Ootame rajale uusi liikumisharrastajaid, kes igapäeva tööde saginas ei leia tihti aega meie terviseradade külastamiseks,“ räägib SA Eesti Terviserajad juhataja Heros Kressa. „Tehkem nii nagu Jaak Mae on soovitanud, võtkem vähemalt üks mitteliikuv sõber terviseradadele kaasa ja tutvustagem talle liikumise võlusid!“ innustab Kressa.

Üle Eesti ootab kõiki üle saja Eesti Terviseradade poolt hooldatud ja valgustatud terviseraja. Terviseradadel on võimalusi kõigile – igaüks saab vastavalt oludele ja soovile kas suusatada, kelgutada, kõndida, joosta või kui rada lubab, siis sõita rattaga.

Täpsem info radade ja 24. veebruari ürituste kohta SIIT!

Tervisekilomeetreid saab koguda kõikidel terviseradadel. Läbitud kilomeetrid ehk oma panuse tervisepäeva palume registreerida rajal kohapeal, kodulehel (www.terviserajad.ee)  või www.facebook.com/terviserajad, kus saab tulemust ka reaalajas jälgida. 24. veebruari õhtul liidetakse kõik kilomeetrid kokku ja selgub, mitu tiiru tänavu üheskoos ümber maakera tegime.

Senise tervisekilomeetrite parim tulemus pärineb 2013. aasta talvest, mil 11 249 osalejat kogusid kokku 112 040 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera. 2014. aastal läbis 4500 tervisespordiharrastajat kokku 43 000 tervisekilomeetrit.

Sihtasutus Eesti Terviserajad (www.terviserajad.ee) on asutatud 2005. aastal Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis sada terviserada. 2012. aastal pälvis SA Eesti Terviserajad Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna Sport ja keskkond. Aastatel 2004 kuni 2013 on terviseradade arengusse investeeritud üle 23 miljoni euro, sealhulgas on panustanud SA Eesti Terviserajad, kohalikud omavalitsused, Kultuuriministeerium ning Euroopa Liit.

Terviserajad kutsuvad vabariigi aastapäeval ühiselt tervisekilomeetreid koguma2

Head Uudised GoodNews