1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Toimub tasakaalustatud toitumise konverents
Toimub tasakaalustatud toitumise konverents

Toimub tasakaalustatud toitumise konverents

Foto: Pixabay

Täna toimub Tallinnas hotellis Euroopa 3. tasakaalustatud toitumise konverents, mille peamisteks arutlusteemadeks on laste ülekaalulisus, toitumisharjumused ning tööstustepoolsed pingutused toiduainete reformuleerimisel. Konverentsi korraldab Toiduliit.

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul räägitakse toidust ja toitumisest aasta-aastalt aina enam ning tarbijad on muutumas üha teadlikumateks. „Seetõttu on meil hea meel korraldada juba kolmandat aastat järjest tasakaalustatud toitumise konverentsi, et rääkida aktuaalsetel toitumist puudutuavatel teemadel,“ ütles Potisepp.

„Oleme üha enam hädas kasvava ülekaalulisuse ja rasvumisega, eriti lastel. Seetõttu on oluline, et selleteemalist diskussiooni avalikkuses aina rohkem oleks. Olen Toiduliidu juhina veendunud, et selle vastu võitlemisel on määrava tähtsusega tasakaalustatud ja teadlik toitumine ning pidev sellesuunaline teavitustöö. Vajame koostööd eri osapoolte vahel, et meie lapsed omandaksid juba eos tervislikud toitumisharjumused. Seejuures rõõmustan, et toidutööstused on tegelenud tervislikkuse teemaga juba viimased 10 aastat, mille tulemusel on paljudes toodetes vähendatud soola ja suhkru sisaldust,“ kommenteeris Potisepp ning lisas, et töö selles suunas on jätkuv.

Ülekaalulisuse vastu võitlemisel on määrava tähtsusega tasakaalustatud ja teadlik toitumine ning pidev sellesuunaline teavitustöö.

Konverentsile on oodatud toidutööstuste ja tervishoiu valdkonna esindajad ning kõik toitumise- ja toiduteemadest huvituvad huvilised.

Teiste seas astuvad oma ettekannetega üles Tervise Arengu Instituudi toitumisuuringute osakonna juhataja Eha Nurk, Tallinna Lastehaigla kvaliteedijuht ja pediaater Lagle Suurorg, Tallinna Tehnikaülikooli keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemteadur ning Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse mikrobioomika projektijuht Kaarel Adamberg, Eesti Maaülikooli biokeemik Tõnu Püssa, Baltic Restaurants Estonia teenindusjuht Margit Peterson, Orkla Eesti AS turundusdirektor Anne Tääkre ning Salvest AS turundusjuht Triin Kõrgmaa.

Konverentsi täpse programmi ja ajakava leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews