1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Toompea lossis on välja pandud kunstinäitust haiguste vastu võitlemisest
Toompea lossis on välja pandud kunstinäitust haiguste vastu võitlemisest

Toompea lossis on välja pandud kunstinäitust haiguste vastu võitlemisest

474243_98646612Toompea lossi III korruse galeriis on tänasest avatud huvitava rahvusvahelise kunstiprojekti raames loodud taieste näitus, mis väljendab raskeid haigusi põdevate inimeste igapäevaseid tundeid läbi kunsti.

Näitusel on väljapandud klaasskulptuurid, maalid, helisalvestised ning anima- ja tantsufilmid. Inimesed, kelle tundeid kunsti kaudu kirjeldati põevad psoriaasi, psoriaatilist artriiti, reumatoidartriiti, haavandilist koliiti ja juveniilset idiopaatilist artriiti.

Oma tõid eksponeerivad kunstnikud Maarja Mäemets, Maria Tamm, Birgit Pählapuu, muusik Riine Pajusaar, lauljaMerit Männiste, muusikud Jorven Viilik ja Lauri Kadalipp, tantsija Eveli Kuuse ja animaator Dmitri Domoskanov.

Näitus “Perspektiivid – kunst, põletik ja mina“ on osa rahvusvahelisest kunstialgatusest, mis ühendas kunstnikud ja patsiendid. Näituse eesmärk on väljendada patsientide tundeid läbi kunstnike silmade. Oma ala asjatundjate ja patsientide koostöö tulemusena loodi üle maailma 150 kunstiteost. Algatusse oli kaasatud enam kui 30 ülikooli, 40 riiki, 200 kunstnikku ning patsienti.

Näitus jääb avatuks kuni 28. novembrini ja seda saab vaadata tööpäeviti kella 10-16ni. Kaasa on vaja võtta isikut tõendav dokument.

Head Uudised GoodNews