1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tule Tallinna Vaimse Tervise Keskusesse avatud uste päevale!
Tule Tallinna Vaimse Tervise Keskusesse avatud uste päevale!

Tule Tallinna Vaimse Tervise Keskusesse avatud uste päevale!

Tule Tallinna Vaimse Tervise Keskusesse avatud uste päevale!Tallinna Vaimse Tervise Keskus avab vaimse tervise nädalal oma uksed kõigile huvilistele.

10. oktoobril tähistatakse taas ülemaailmset vaimse tervise päeva. Vaimse tervise päeva eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust vaimse tervise teemadel ning vähendada psüühikahäiretega seotud stigmat. Tänavu on vaimse tervise päeva teemaks „Elu skisofreeniaga“.

Tallinna Vaimse Tervise Keskus on Tallinna linna sotsiaalhoolekandeasutus, mis pakub ja arendab vaimse tervise teenuseid psüühilise erivajadusega täiskasvanud inimestele ja nende peredele, aidates psüühilisest haigusest taastuda ning olles taastumisprotsessis toetavaks ja nõustavaks partneriks.

Tallinna Vaimse Tervise Keskus pakub erihoolekandeteenuseid, mis on mõeldud täisealistele inimestele, kellel on raske, sügava või püsiva psüühikahäire tõttu välja kujunenud suurem kõrvalabi, juhendamise või järelevalve vajadus ning kes vajavad toimetulekuks professionaalset kõrvalabi.

Nagu igal aastal, nii korraldab Tallinna Vaimse Tervise Keskus vaimse tervise päeva puhul ka seekord terve nädala jooksul mitmesuguseid üritusi, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Nädala ürituste kava:

6. Oktoober
11.00-15.00 uksed on avatud kõigile huvilistele Weizenbergi 20b.
Tutvuda saab rehabilitatsioonimeeskonna ja kogukonnatöö meeskonna tegemistega.
15.30-17.00 näidatakse samas Elyn Saksi videoloengut “A Tale of Mental Illness from the Inside” (eestikeelse tõlkega) ning toimub vestlusring. Kõik huvilised on oodatud!

7. oktoober 
11.00-14.00 Pelguranna tugikodu (Pelguranna 31) uksed on kõigile avatud. Saab tutvuda tugikoduga ja toetatud elamise teenusega.
15.00-16.30 Pelguranna tugikodu eesti keelt kõnelevate klientide lähedaste ümarlaud info vahetamiseks ja tagasiside andmiseks (Pelguranna 31).

8. oktoober
14.00-17.00 Haabersti klubimaja (Õismäe tee 105a) uksed on kõigile avatud. Tutvustatakse maja, saab vestelda töötajate ja klientidega. Loominguline pärastlõuna – juhendab Ene Kivi.
13.00 avatakse Lasnamäe tegevuskeskuses (Pae 19) loovusgrupi tööde näitus.
13.30-16.00 on samas avatud kohvik, müügil kohapeal värskelt valminud küpsetised.

9. oktoober
11.00 Pelguranna teraapiakeskus (Pelguranna 31) avab uksed kõigile huvilistele. Kavas on järgmised üritused:
11.15 Kogemusnõustaja Oliver Kukk räägib oma loo, näidatakse temast tehtud lühifilmi “Kui ma olin kosmonaut” (12 min)
12.45-13.30 Oma loo räägib Epp esmahaigestunute toetusgrupist
13.30-13.45 Küsimused ja arutelu

Head Uudised GoodNews