1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Uksed avab Eesti esimene virtuaalne kogukond, mis ühendab lääne- ja idameditsiini nõuandjad
Uksed avab Eesti esimene virtuaalne kogukond, mis ühendab lääne- ja idameditsiini nõuandjad

Uksed avab Eesti esimene virtuaalne kogukond, mis ühendab lääne- ja idameditsiini nõuandjad

Uue virtuaalse kogukonna “Teadlikult õnnelik mina” eesmärk on aidata inimesi, kes kannatavad näiteks ärevuse, madala enesehinnangu, uinumis-, keskendumisraskuste, hirmu, üksildustunde, muremõtete, peavalude, südame pekslemise käes. Sellesse kogukonda on koondatud paljude ekspertide kogemused, nõuanded ja praktilised lahendused.

Samuti kajastatakse kogukonnas päris inimeste lugusid nii läbikukkumistest kui ka õnnestumistest ja uutest algustest. “Me usume siiralt, et nii lääne kui ka ida meditsiini valdkonnast on võimalik igaühel leida enda jaoks parim lahendus oma väljakutsetele,” ütlevad algatajad.

Spetsialistidelt võib julgelt küsida

Kogukonnaga liitudes saab ekspertidega ühendust võtta kodust mugavalt ja kiirelt ning ei pea jooksma mööda erinevaid meedikuid, psühholooge ega alternatiivmeditsiini valdkonna inimesi.

“Teadlikult õnnelik mina” on kogukond, mille eesmärk on kokku tuua abivajajad ja abipakkujad, et leida lahendusi inimesi kimbutavatele väljakutsetele kiiremini ja asjakohasemalt.

Kogukonnaga liitunud spetsialistid näevad, et liiga vähe vaadeldakse inimest kui ühtset tervikut ja ravimisel ei arvestata üldiselt patsiendi soovidega. „Teadlikult õnnelik mina“ loob võimalused erinevateks ravimeetoditeks, mida hetkel veel ainult lääne meditsiinis ei pakuta. Lisaks sellele pakub loodud kogukond võimaluse vahetult online’is küsida spetsialistidelt küsimusi, mida nad kas pole julgenud siiani enda arstidelt küsida või pole lihtsalt oma küsimustele vastuseid saanud.

Kogukonnaga on liitunud näiteks funktsionaalne toitumisterapeut Eliisa Lukk, toitumisnõustaja ja –terapeut Elis Nikolai, füsioterapeut Liis Barkala, kliiniline psühholoog Triinu Niiberg-Pikksööt, füsioterapeut Helina Kalda, lahendusnõustaja, enesearengujuhendaja ning mentor Tia Kuusk ja paljud teised.

Igal kuul erinevad vaimse tervise teemad

Kogukonnaga liitudes saab ideid ja näpunäiteid, kuidas parandada meeleolu, suurendada eneseusku, vähendada hirmutunnet, muretsemist ning ärevust; kuidas aidata iseennast ja teisi, kui muremõtted, ärevushood, depressioon, toitumissõltuvused, kroonilised valud, migreeniepisoodid või unehäired võimust võtavad; kuidas tulla toime mineviku traumaatiliste sündmustega; kuidas lasta lahti pidevast süütundest ja häbitundest; kuidas saada teadlikuks oma emotsioonidest ning saavutada õnnelikkus iseenda sees ja kuidas saada jälile uskumustele, mis sind tagasi hoiavad ning asendada need toetavate ja edasiviivate uskumustega.

Igal kuul käsitletakse erinevat vaimse tervisega seotud teemat, mille raames toimub live veebiseminar spetsialistiga, kust saab lihtsaid ja praktilisi tehnikaid ning näpunäiteid oma igapäevaelu parandamiseks. Kogemuslugusid jagavad inimesed, kes on selle teemaga lähedalt kokku puutunud. Liskas on olemas toetav Facebook’i kogukond.

Oodatavad teemad:

Oktoober 2020 –  “Madalast enesehinnangust enese väärtustamiseni”

November 2020 – “”Kuidas lõpetada muretsemine ning saada teadlikuks enda mõttemustritest?”

Detsember 2020  – “Kuidas lahti saada ärevusest ning paanikahoogudest?”

Jaanuar 2021 – “Hirm – sinu sõber ja vaenlane sinu enda sees”

Veebruar 2021 – “Kuidas ära tunda depressiooni sümptomeid ning läbi teadliku lähenemise leevendada depressiooni tagasilangust?”

Märts 2021 –  “Kuidas lahti saada süütundest ning leppida minevikus toimunud sündmustega?”

Monika Kuzmina Peatoimetaja