1. Avaleht
  2. Tervis
  3. UUS TARKVARA PEREARSTIDELE I Medisoft viib perearste üle uue tarkvara kasutamisele
UUS TARKVARA PEREARSTIDELE I Medisoft viib perearste üle uue tarkvara kasutamisele

UUS TARKVARA PEREARSTIDELE I Medisoft viib perearste üle uue tarkvara kasutamisele

Eesti suurim meditsiinitarkvara pakkuv ettevõte AS Medisoft viib perearste üle eelmisel aastal loodud uue tarkvara Perearst 3 kasutamisele, mis koondab üle 20 tegutsemisaasta jooksul kogunenud teadmisi kasutajate vajadustest. Uudis uue tarkvara kasutusele võtmisest puudutab enamikke perearste, kuna üle 80% perearstidest kasutavad praegu selle eelkäijat. Uus tarkvara võimaldab teha patsiendi andmekvaliteedis suure hüppe ja kuvab kogu patsiendi info ühes ekraanivaates koheselt arstile.

Uuenduse aluseks on tarkvara arendajate tihe vajadustepõhine koostöö arstidega. “Iga inimese kohta on infot palju, uus tarkvara teeb kiiresti päringud erinevatesse süsteemidesse, kogub patsiendi info kokku ning kuvab arstile kiiresti laboritulemused, diagnoosid, varasemad ravid ja muud vajalikud andmed, ning hoiab seega kokku arstide väärtuslikku aega” rääkis Medisofti juht Jako Heinmets.

Perearst 3 on plaanis kasutusele võtta järgmise aasta jooksul. Esimesed perearstid on selle juba omaks võtnud, kuid protsessiga kiirustada ei ole plaanis, kuna kasutajaid koolitatakse personaalselt.

Perearst 3 tarkvara täiendatakse jooksvalt ka edaspidi. “Näiteks soovivad arstid vabaneda PIN-koodide sisestamisest ning seetõttu plaanime id kaardi põhiselt isikutuvastamiselt minna üle turvaserveri põhisele. Iga üleliigse toimingu kõrvaldamine võidab arstile aega,” selgitas Heinmets.

Perearst 3-e on plaanis täiendada ka Sotsiaalministeeriumi rahastatud Perearstide Seltsi uuringu andeme põhjal, kus intervjueeritakse arste ja õdesid, et teada saada nende ootusi tarkvarale ning mille tulemusena valmib märtsikuuks perearstiprogrammi prototüüp, mis vastaks maksimaalselt kasutajate vajadustele. Loodavat materjali saavad vabavarana kasutada kõik tarkvaraettevõtted.

“Perearstide Seltsi projekt varustab meid veelgi täpsema infoga arstide soovidest, meie töö on need soovid viia kokku keerukate nõuetest, määrustest ja reeglitest tulenevate piirangutega,” kommenteeris Jako Heinmets.

Head Uudised GoodNews