Avaleht Toitumine Gurmaanidele VAATA GALERIID! Dmitri Roozi Bocuse d’Or Eesti eelvooru võidutöö on ka publiku poolt hinnatud
VAATA GALERIID! Dmitri Roozi Bocuse d’Or Eesti eelvooru võidutöö on ka publiku poolt hinnatud
Gurmaanidele
0

VAATA GALERIID! Dmitri Roozi Bocuse d’Or Eesti eelvooru võidutöö on ka publiku poolt hinnatud

0
Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

3. veebruaril toimus restoranis FARM tippkoka Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja kokkade olümpial Bocuse d’Or 2017 serveeris eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutöö. Ainulaadselt said võidutööd maitsta peale žüriid veel 108 inimest. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks oli Peipsi koha unikaalses serveeringus.

Aastast 2008, mil Eesti oli esmakordselt kutsutud Bocuse d’Or võistlusele, pole laiale publikule kunagi võidutööd proovima pakutud. See au oli ainult žüriiliikmetel kanda. Huvi Dmitri Roozi autoriõhtusöögi vastu osutus niivõrd suureks, et algselt plaanitud 100 inimese asemel oli vastuvõetud osalejate arv 108 ning veel paljudel ei õnnestunud sisse saada, sest rohkem istekohti restorani FARM ei mahtunud.

Foto: Tiit Mõtus

Dmitri Rooz on brand-chef uues Eesti kaasaegse köögi restoranis FARM ja restoranis Korsaar (mõlemad kuuluvad Eesti Parimate Restoranide 2016 hulka). Dmitri Rooz võitis sama koha kalaroaga Bocuse d’Or Eesti eelvooru. Peale kala pearooga oli menüüs veel üheks üllatuseks külalistele vürtsikilu jäätis, mis oma välimuselt nägi täiesti pulgajäätise moodi.

Foto: Tiit Mõtus

Huvitavat kooslus gurmee söögile lõid vahepeal kokteilid, mida tavaliselt gurmeeõhtusöökidel ei kohtu. Selle menüü kohaselt aga olid kokteilid sobitatud ka eestipärased, sest restoranis FARM on tegemist Eesti kaasaegse köögiga.

Külaliste seas oli tuntuid inimesi erinevatest valdkondadest nii kulinaariavaldkonna tegijad nagu Emmanuel Ville ja Auri Hakomaa kui ka toiduarmastajad Vormsi Enn, Anu Saagim, Anne Erm. Muusikalist kaunistust õhtule tõi sisse dessert-etteaste Sofia Rubina bändi näol.

VAATA GALERIID!
Fotod: Tiit Mõtus

mm

Kommentaarid