1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vabatahtliku ravikindlustusega patsiendid hakkavad apteegist automaatselt kindlustuse kulul retseptiravimeid saama
Vabatahtliku ravikindlustusega patsiendid hakkavad apteegist automaatselt kindlustuse kulul retseptiravimeid saama

Vabatahtliku ravikindlustusega patsiendid hakkavad apteegist automaatselt kindlustuse kulul retseptiravimeid saama

Vabatahtliku ravikindlustusega patsiendid saavad nüüdsest vajalikud retseptiravimid apteegist kohe kindlustusfirma kulul kätte, ise esmalt raha välja käimata. Eestis esmakordse e-teenuse töötasid välja Benu apteek ja ERGO kindlustus.

Benu apteegiteenuste arendusjuhi Maria Otsa sõnul võimaldab uus teenus katta klientidel retseptiravimite ostu kulu, millest on maha arvestatud kindlustuslepingus kokkulepitud omavastutus. ERGO katab summa, mida Haigekassa ei kata, 50-100% ulatuses koos käibemaksuga.

Retseptiravimite kulude katmisel on maksimaalseks hüvitatavaks ülempiiriks summa, mis on kokku lepitud kindlustuslepingus. “Apteegi kliendi jaoks on oluline see, et enam ei ole vaja ise ravimeid välja osta ja seejärel kindlustuselt kompensatsiooni taotleda, vaid hüvitis rakendub ostu sooritamisel automaatselt,“ selgitas Otsa.

ERGO ravikindlustuse riskijuhi Janika Lüüs-Likk’i sõnul on ettevõtte poolt töötajale sõlmitud vabatahtlik ravikindlustuse leping, millega saab muuhulgas katta retseptiravimite kulu, hea lisaväärtus töötajate motivatsioonipaketis. “Alates selle aasta algusest on ravikindlustuse maksed ettevõttele senisest ka soodsamad, kuna ei lisandu erisoodustusmaksu,” lisas Janika Lüüs-Likk.

Vabatahtlik ravikindlustus on mõeldud klientidele, kellel puudub riiklik haigekassa ravikindlustus või ka riiklikus süsteemis kindlustatud inimestele, kes eelistavad kiiret ja mugavat asjaajamist. Vabatahtlik ravikindlustus täiendab riiklikku ravikindlustust ja see on mõeldud inimesele, kelle jaoks on oluline, regulaarselt oma tervist kontrollida, tervisemure korral kiiresti arsti juurde pääseda ja katta ka nende raviteenuste kulud, mida haigekassa ei korva.

Uue teenuse andmevahetus toimib krüpteeritult, mis tagab patsientidele isikuandmete kaitse.

Head Uudised GoodNews