1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Vahemere köök koduaeda: oliiviõlis šašlõkimarinaad tervislikuks suvegrilliks
Vahemere köök koduaeda: oliiviõlis šašlõkimarinaad tervislikuks suvegrilliks

Vahemere köök koduaeda: oliiviõlis šašlõkimarinaad tervislikuks suvegrilliks

Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk
Foto: Britt Paju

Horisondil laiuv Eestimaa suvi tähendab ikka ja alati mõnusaid koosviibimisi parimate sõprade seltsis ning selliseid hetki on hea õhtusse saata meeldejäävate maitseelamuste saatel. Kodumaa suve heitlikku ilma aitavad peletada päikeselised toiduvalikud, mis paitavad maitsemeeli ja pakuvad ka silmailu. Tallegg ja toidublogija Britt Paju soovitavadki suvesse ideaalselt sobivat kanašašlõki retsepti, milles aukohal Vahemere köögis au sees oliiviõli ja küüslauk – mõnusad maitsed garanteeritud.

Talleggi saadiku ja personaaltreeneri Rauno Rikbergi sõnul on eestimaalased suvel suured grillisõbrad ning mõistagi võib see anda tunda ka kehakaalus. „Kes armastab palju grillida, võiks suvel vaadata just kanaliha suunas – palju valku, vähe rasva, valmib kiiresti ja on toitev. Eks suvesse mahub ju grillimisi palju ning kui soovida toiduvalikutega tervislikku joont hoida, on kanaliha kindlasti omal kohal. Kindlasti ei pea piirduma vaid kanafileega, katsetage erinevate tükkidega ja vahelduse loomiseks on erinevad šašlõkimarinaadid ideaalsed. Otse koduaiast või turult maitsev värske kõrvale ning ongi olemas,“ rääkis ta.

Rauno Rikberg
Foto: Marilin Leenurm

Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk (kogused kuni 3-le)

500 gr Talleggi eestimaist broilerikintsuliha või broilerifileed
4 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
1 sl meresoola
0,5 tl musta pipart

Serveerimiseks sidruniviile, värskeid ürte (nt petersell, till, murulauk)

Lõika kana umbes 3–4 cm suurusteks tükkideks ja sega õli, soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Lase maitsestuda vähemalt 30 minutit, ideaalis mõni tund või lausa üle öö. Aja kanatükid vardasse ja grilli ca 20–25 minutit vahepeal keerates. Serveerimisel pigista kanale sidrunimahla ja puista üle hakitud ürdiseguga. Grilli juurde näiteks maisitõlvikuid, paprikat, suvikõrvitsat või seeni ja serveeri maitsev kanagrill tervistavate juurikate seltsis.

Head Uudised GoodNews