1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vahva! Riigikogus avatakse lossikompleksi läbiv Toompea terviserada
Vahva! Riigikogus avatakse lossikompleksi läbiv Toompea terviserada

Vahva! Riigikogus avatakse lossikompleksi läbiv Toompea terviserada

riigikoguSüdamenädalal saab Riigikogu hoones läbida siseterviserada, mis juhatab tervisesõpru lossikompleksi tähtsamate punktideni, hõlmates tervist taastavaid ja lustakaid vahepeatusi erinevate tegevuste näol.

Koostöös sihtasutusega Eesti Terviserajad valminud 1111-meetrine rada on Eestis 19. siseterviserada, mille vahepeatustest saab mõõta vererõhku, kontrollida pulssi, teha silmaharjutusi ja võimelda.

Samuti saab mängida trips-traps-trulli, malet, discgolfi ja lendavat taldrikut ning panna ennast proovile tasakaalujoonel. Rajale on võimalik astuda vabalt valitud asukohast.

Riigikogu konverentsisaalis toimub homme koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla Südametervise Keskusega südamepäev, kus pööratakse tähelepanu varjatud südamepuudulikkusele. Riigikogu liikmed ja kantselei töötajad saavad mõõta veresuhkru ja kolesterooli taset oma organismis.

Kolmapäeval kell 10 algaval loengul „Eesti vajab terve südamega inimesi“ annab südamearst Margus Viigimaa nõu, kuidas südame eest hoolt kanda. Loengut on võimalik jälgida veebiülekandes.

Head Uudised GoodNews