1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vaktsiinibussis on kuni jaanipäevani puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine soodushinnaga
Vaktsiinibussis on kuni jaanipäevani puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine soodushinnaga

Vaktsiinibussis on kuni jaanipäevani puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine soodushinnaga

Alates 1. juunist kuni 23. juunini on Vaksiinibussis täiskasvanule puuketsefaliidi vastu vaktsineerimine soodushinnaga 26 eurot tavahinnna 29 euro asemel.

>Lisaks kehtib ka peresoodustus(2 täiskasvanut ja vähemalt üks laps), sellisel juhul on hind ühele pereliikmele 23 eurot, mis on soodsaim hind täiskasvanule Eestis.

Vaktsiinibussi eestvedaja perearst Madis Tiigi sõnul ei ole veel vaktsineerimiseks hilja: “Kui puukide vastu alustada kaitsepookimisega suvel, võib kiirskeemi korral teha teise vaktsiinisüsti juba 2 nädala möödudes. Kolmas vaktsiinisüst, mis immuunsust pikendab  tuleks sel juhul teha 9-12 kuu pärast ningedasi peaks end vaktsineerima viieaastaste vaheaegadega.” Selline vaktsineerimiseskeem kehtib kuni 60-aastaste inimeste puhul, üle 60-aastastele tehakse järelvaktsineerimisi iga kolme aasta järel.

Puukentsefaliit on ohtlik nakkushaigus, millesse suremus pole küll kõrge, kuid mille põdemise järel jäävad peaaegu kolmandikul inimestest pikaajalised ebameeldivad järelnähud. Sagedasemad neist on psühhoneuroloogilised nähud, uinumishäired, suurenenud ärrituvus, käitumishäired, keskendumisraskused, töövõime langus.

Terviseameti andmetel sellel aastal veel entsefaliidi juhtumeid ei ole registreeritud, aga eelmisel aastal haigestus kokku 178 inimest.

Puugiperiood kestab Eestis aprillist oktoobrini, kui ööpäeva keskmine temperatuur ületab +7 kraadi.

Lisaks puukentsefaliidile on Vaktsiinibussis soodushinnaga vaktsiinid veel A ja B hepatiidi ning HPV ehk emakaelavähi vastu.

1.06 Keila Linna päev, Tervisetänav kell 10-17
2.06 Rapla Kultuurikeskus kell 12-16

3.06 Rakvere keskväljak Tsentrumi parkla kell 13-16
4.06 Järve Keskus kell 15-19
5.06 Tartu Kaubamaja kell 13-18
6.06 Rocca al Mare kaubanduskeskus kell 15-19
7.06 Pärnu Port Artur 2 kell 13-18

Vaktsiinibussi graafikuga on võimalik tutvuda www.terviseagentuur.ee või küsida lisainfot tel 52 59 044

Head Uudised GoodNews