1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. VÕIMALUS! Belgiast pärit meisterkokk Emmanuel Wille hakkab Eesti kokaõpilasi juhendama
VÕIMALUS! Belgiast pärit meisterkokk Emmanuel Wille hakkab Eesti kokaõpilasi juhendama

VÕIMALUS! Belgiast pärit meisterkokk Emmanuel Wille hakkab Eesti kokaõpilasi juhendama

Olde HansaVeel loetud päevad saavad kokaeriala õpilased kandideerida Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogrammi, et lihvida oma oskusi kõrgelt hinnatud keskaegse restorani peakoka ning kokkade olümpia Bocuse d ́Or ́i Eesti koondise treeneri Emmanuel Wille  käe all.

Olde Hansa peakoka Emmanuel Wille sõnul tuleb kokaeriala õpilastel stipendiumiprogrammi pääsemiseks luua keskaegse toidu omaloominguline retsept. “Pole vahet kas see on mõnus soolane suutäis või magus hõrgutis – peaasi, et loodud retsept sisaldaks uue elu sümbolit, muna,” selgitas Wille. “Parimad retseptid valivad välja Olde Hansa köögimeistrid eesotsas minuga. Kolm väljavalitut saavad õpingute toetuseks igakuist stipendiumi terve õppeaasta ning seda reaalselt õpinguperioodi vältel. Samuti avaneb neil võimalus teha tasustatud praktika Olde Hansas minu kõrval.”

Olde Hansa personalijuht Katri Delimoge rääkis, et Statistikaameti andmetel on Euroopa Liidus 20-29-aastaste noorte jaoks üks suuremaid probleeme tööturule sisenemine ja töötus ning seetõttu on praktikatoetuse vajadusest räägitud juba aastaid. „Koolides on palju lennukate ideedega oskuslikke noori, kelle loovus väärib tunnustamist, mistõttu praktika sidumine õpingutega annab neile hea võimaluse paremini mõista õpitava ameti olemust,” selgitas  Delimoge.

Stipendiumiprogrammis saavad osaleda kõik kokaameti õppurid. Lisaks toimub rahvalemmikute hääletus Olde Hansa Facebooki lehel, kuhu laetakse üles parimatest paladest saadetud pildid ja retseptid. Pärast õpingute lõppu on stipendiaadil  võimalus töötada Olde Hansa restoranis kas siis terve aasta järjest või kolme aasta vältel iga-aastaselt neli suvekuud maist augustini.

Stipendiumiprogrammi saab kandideerida 15. märtsini, kandideerimiseks tuleb huvilistel saata keskaegse toidu omaloominguline retsept koos roa nime ja fotoga aadressile personalijuht@oldehansa.ee. Kindlasti tuleb lisada ka oma nimi, kontaktandmed ja kool-kursus. Võitjad kuulutatakse välja 11. aprillil ning stipendiumiprogramm algab  juba maist 2016. Lisainfot programmi kohta saab Olde Hansa kodulehel www.oldehansa.ee ja Facebooki lehel (Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogramm).

Head Uudised GoodNews