1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VÕITJAD SELGUNUD! Alkoholi- ja suitsetamisteemalise noorte esseekonkursi võitjad on selgunud
VÕITJAD SELGUNUD! Alkoholi- ja suitsetamisteemalise noorte esseekonkursi võitjad on selgunud

VÕITJAD SELGUNUD! Alkoholi- ja suitsetamisteemalise noorte esseekonkursi võitjad on selgunud

Joo väheJaanuaris kutsus Terve Eesti Sihtasutus üles noori kirjutama, missugune võiks olla Eesti, kus ei suitsetata ning kus juuakse praegusest poole vähem. Alkoholi- ja tubakateemalise esseekonkursi võitsid Elis-Anett Urbmets, Heigo Tornik, Birgit Sitska ja Enel Tubin. Võitjaid autasustatakse tahvelarvutiga.

Kampaania “Joome poole vähem!” raames korraldatud esseekonkursi eesmärk oli julgustada põhikooli- ja keskkoolinoori kujutlema, milline oleks ühiskond, kus alkoholitarbimine ja suitsetamine on tabu, mitte norm, ning arutlema, kuidas alkoholi ja suitsu abita sõpru leida, stressi maandada ja ellu põnevust tuua. Hindamisel võeti arvesse peaasjalikult seisukohtade argumenteeritust.

Žüriisse kuulusid programmi Noored Kooli vilistlane Triin Noorkõiv, väitleja ja SpeakSmarti arendusjuht Margo Loor ning arhitekt ja Riigikogu liige Yoko Alender, kelle sõnul leidus üle Eesti laekunud kolmekülmne töö hulgas mitmeid huvitavaid ja häid mõtteid, kuid paljudes töödes ei osatud läbivalt teemale keskenduda ning mindi seetõttu laialivalguvaks.

“Võitjate sõelumisel pidasime silmas argumenteeritust, uusi lahendusi ja omapära, aga ka lihtsalt seda, kui paeluvalt oli osatud oma mõtted paberile panna,” selgitas žürii oma valikut.

Terve Eesti Sihtasutus tänab kõiki esseekonkursil osalenuid. Võitjate esseed avaldatakse “Joome poole vähem!” kampaania kodulehe blogis aadressil www.poolevähem.ee/blogi.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews