1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. 10 000 MASKI I Eesti Punane Rist jagab soovijatele kaitsemaske
10 000 MASKI I Eesti Punane Rist jagab soovijatele kaitsemaske

10 000 MASKI I Eesti Punane Rist jagab soovijatele kaitsemaske

Kaheksa eakate hooldekodu Eesti eri paigus saavad sel nädalal saadetise ühekordsete kaitsemaskidega. Veel 10 000 maski jagatakse lähinädalatel organisatsioonidele, kes vajadusest Punasele Ristile teada annavad.

„Tänasel päeval on väga keeruline teha otsuseid, kes vajab abi kõige enam – koroonaviirus on jätnud sügava jälje nii paljude inimeste tervisele ja toimetulekule. Kuigi haiglates on raskes seisus aina nooremad, on eakad endiselt meie kõige haavatavam elanikkonnagrupp,“ rääkis Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. „Töötame selle nimel, otsime partnereid, et see ei jääks ühekordseks annetuseks, vaid saaksime sarnaselt aidata ka edaspidi.“

Seda, millised hooldekodud maske kõige enam vajavad, otsustati koos terviseameti ja sotsiaalministeeriumiga. Valituks said sel korral Koeru hooldekeskus, Viimsi Pihlakodu, Alutaguse hoolekeskus, Väärikas Vanadus, Fööniksi pansionaat, Lääneranna Hoolekande Varbla hooldekodu, Helme pansionaat ja Setomaa hooldekodu.

„Hoolekandeasutustes on riskirühma kuuluvad inimesed, kellel võib COVID-19 haigus kulgeda väga raskelt või lõppeda isegi surmaga. Igasugused ennetavad meetmed, sealhulgas maski kandmine, vaktsineerimine ja nii edasi, aitavad viiruse levikut piirata,“ ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp. Ta lisas, et kui hoolekandeasutustes nakatutakse vähem, siis väheneb osaliselt koormus ka tervishoiusüsteemile üdiselt.

10 000 maski jagamiseks ootab Eesti Punane Rist 14. märtsini e-kirjale kaitsemaskid@redcross.ee või küsitlusvormis märguandeid organisatsioonidelt, kellel on suur kaitsemaskidetarvidus, kuid napp eelarve nende soetamiseks. Neljale ühiskondlikult olulisele ühendusele antakse igale 2500 kaitsemaski.

Ettevõtmist toetab Euroopa Liit Baltprepi projekti kaudu.

Head Uudised GoodNews