1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 20. märtsil tähistatakse Eestis ülemaailmset suutervise päeva
20. märtsil tähistatakse Eestis ülemaailmset suutervise päeva

20. märtsil tähistatakse Eestis ülemaailmset suutervise päeva

Foto: Studio Dental Care

Eesti Hambaarstide Liit kutsub 20. märtsil tähistama üleilmset suutervise päeva, mille eesmärk on tõsta teadlikkust suutervise tähtsusest. Tallinnas Solarise keskuses toimuvad päeva jooksul hambaarstide loengud, lastega räägivad suuhügieenist hambaarstid ja Jänkujuss ning huvilised saavad jäädvustada oma naeratuse kalendrisse „Eestimaa naeratus“.

Eesti Hambaarstide Liidu president dr. Piret Väli märkis, et ülemaailmne suutervise päev toimub koos teiste hambaarstide liitudega üle maailma, ühendades üle ühe miljoni hambaarsti. „Näeme selles võimalust tõsta inimeste ja ühiskonna teadlikkust suutervise tähtsusest. Peame oluliseks, et inimesed saaksid teadmisi ning infot, kuidas oma hammaste eest ise ning taskukohaselt hoolt kanda. Kui inimesed teavad, kuidas üks või teine protsess suus kulgeb, siis on lihtsam ka aru saada, kuidas on võimalik haigusi ära hoida. Mida varem seda teha, seda paremad on tulemused,” ütles dr. Väli.

Suutervise päeva läbivaks teemaks on tänavu püstitatud “Terved hambad tervema elu nimel!”, mille raames püütakse tõsta nii laste kui ka vanema elanikkonna teadlikkust hammastest ning suuhügieenist. Suutervise päeva tähistatakse Eesti Hambaarstide Liidu eestvedamisel Tallinnas Solarise keskuses, kus alates kella 13.00st räägivad hambaarstid Apollo raamatupoes järgmistel teemadel:

13.00 „Jätame hambaarsti tööta!“, dr. Marek Vink

14.00 „Igemehaigused – müüt ja tegelikkus“, dr. Lauri Vahtra

15.00 „Puuduvate hammaste asendamine“, dr. Kristin Kallio-Räst

16.00 „Ortodontilise ravi vajalikkus“, dr. Reet Karelson

Samal ajal on Solarise II korruse aatriumis samuti hambaarstid, kes koos Jänkujussiga selgitavad lastele ning nende vanematele, kuidas ja millal hambaid harjata. Kõikidel huvilistel on võimalus kohapeal fotograafi abiga jäädvustada oma naeratus kalendris ” Eestimaa naeratus“.

Head Uudised GoodNews