1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 5 viisi tervislikumalt toituda
5 viisi tervislikumalt toituda

5 viisi tervislikumalt toituda

5 viisi tervislikumalt toitudaKui teed plaane, mida ja millal süüa, kuula oma keha ning arvesta oma elustiili. Osadele sobib süüa kolm korda päevas, teistele sobivad aga väiksemad portsjonid ja sagedamini. Kindlasti tuleks jälgida seda, et söögikordade vahele jääks piisavalt aega. Harjumus ja korrapärasus on hea toitumistervise aluseks.

Organism peab toidust saama nii elutegevuseks vajaliku energia kui kõik vajalikud toitained. Tähtis pole mitte ainult toidust saadav energia hulk, vaid ka see, et energia tuleks õigetest toitainetest. Mõõdukalt võib süüa kõike. Magusat ja rasvarohkeid toite tohib süüa harva ja väikestes kogustes, soola ja alkoholi tarbimisega tuleks olla hoopis ettevaatlik. Ükski liialdus ei ole tervisele hea.

Mida ja millal süüa?

Hommikusöök on oluline

Alusta oma päeva piisava koguse toitainetega, mida keha vajab. Vali toidud, mis pakuvad energiat pikemaks ajaks: puder, müsli, röstitud täisterasai, muna, jogurt puuviljade, pähklite ja seemnetega.

Värske apelsinimahl

Pressi endale värske apelsinimahl ise mahetoodetud apelsinidest.

Alusta tööpäeva munaga

Muna on alati hea viis alustada päeva valgukogusega, mis sisaldab mälule vajalikku koliini ning D-vitamiini, mis aitab omastada kaltsiumi ja parandab organismi vastupanuvõimet.

Ära näksi kohe pärast trenni

Trennijärgne müslitahvel või glükoosijook võib tunduda ahvatlev, kuid ära anna sellele järele, kui soovid jääda saledaks. Joo nende asemel rohelist teed ning söö üks õun.

Arvesta hooaega

Pikaealisuse kunstina on viidatud India rahvuslikule tervendusõpetusele ajurvedale. See õpetab, et keha ja mõistus on paremini tasakaalus, kui sööme hooajale vastavat toitu.

Head Uudised GoodNews