1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 7 miljonit maksma läinud Pirita pansionaat avas uksed
7 miljonit maksma läinud Pirita pansionaat avas uksed

7 miljonit maksma läinud Pirita pansionaat avas uksed

Juba on end sisse seadnud esimesed elanikud 255 voodikohaga Pirita pansionaadis, mis maksis  7,4 miljonit eurot.

„Vananeva ühiskonna tõttu suureneb üha enam nõudlus üldhoolduse teenuskohtade järele. Paljude eakate kindlustunne oleneb sellest, kui kvaliteetselt ja väärikalt suudame eakale pakkuda hooldusteenust ja seda eriti kodu läheduses. Pirita linnaosas on nüüd kaks kvaliteetse hooldusteenuse osutajat: peale Merivälja pansioni alustas tööd ka Pirita pansionaat,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. „Kindlasti aitab uus eakatekodu leevendada paljude omaste hoolduskoormust, aga peame senisest rohkem mõtlema sellele, kuidas eakatehooldust lõimida eakatekodude, omaste ja omavalitsuste vahel, ka majanduslikus mõttes.”

Pansionaat on kahekorruseline. Selles asuvad ühe- ja kahekohalised toad. Igas toas on funktsionaalne voodi, iga elaniku kasutuses öö- ja riidekapp ja voodi juures turvanupp, et saaks kiiresti abi kutsuda. Võimalik on valida televiisoriga tuba. Pansionaat osutab üldhooldusteenust kolmes hooldusabivajaduse raskusastmes, päevahoiuteenust dementsussündroomiga inimestele ja intervallhooldust, mis võimaldab anda lähedastele lühiajalist puhkust. Pansionaadis on ööpäev läbi meditsiiniõde, kes saab vajaduse korral abi anda.

Esimest nädalat on majas ka elanikud, pensionipõlve pidavad arstid Pirita linnaosast. Maja juhi Suzan Nezametdini sõnul on kliendid end juba kenasti sisse seadnud. „Kuigi maja on olnud avatud vaid loetud päevad, on huvi pansionaadi vastu suur. Küsitakse nii päevahoiuteenuse kui ka intervallteenuse kohta. Kõnesid tuleb nii Lasnamäelt kui ka Piritalt. Uuritakse hindasid, võimalusi,” kirjeldas maja juht.

Koostöös Nova arengukeskusega osutab pansionaat laia valikut toetavaid teenuseid, nagu näiteks vesivõimlemine, ujumistreeningud, jooga, tervisevõimlemine, pilates jne. „Koostöös Herta Eesti koolitajatega on plaanis hakata tegema sotsiaalvaldkonna töötajatele täiendkoolitusi, seda nii oma maja töötajatele kui ka väljastpoolt,” ütles Maarjamaa Kodude juht Kristo Priimägi. Ta loodab, et suvel saab pansionaadi teise korruse 300 ruutmeetri suurusel verandal avada suvekohviku. Majaümbruses ootavad soojade ilmade saabudes lõpetamist haljastustööd.

Pansionaadis saab tööd 120 inimest. Pansionaat asub aadressil Hunditubaka tee 12. Pansionaadi kogupind on 6045 ruutmeetrit. Pansionaadi projekteeris Loft AB ja ehitas Fertum Holding.

Head Uudised GoodNews