1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 700 TERVISEST HOOLIVAT INIMEST! Eesti Reumaliidu Käimispäeval lõi kaasa ligi 700 osalejat
700 TERVISEST HOOLIVAT INIMEST! Eesti Reumaliidu Käimispäeval lõi kaasa ligi 700 osalejat

700 TERVISEST HOOLIVAT INIMEST! Eesti Reumaliidu Käimispäeval lõi kaasa ligi 700 osalejat

700 TERVISEST HOOLIVAT INIMEST! Eesti Reumaliidu Käimispäeval lõi kaasa ligi 700 osalejatLaupäeval kogunes Tornide väljakule ligi 700 tervisest huvituvat inimest, kes said kuulata loenguid osteoporoosist ja podagrast, mõõta tervisenäitajaid ning läbida aktiivselt kepikõndides kas 1- või 3-kilomeetrine distantsi.

Eesti Reumaliit korraldas tänavu Käimispäeva juba 16. aastat ning kaasas sellega oma tegevustesse nii liikmesühinguid kui ka laiemat avalikkust. Seega olid lisaks Tallinna linnarahvale kohal ka Eesti Reumaliidu liikmed nii Tartu, Kohila, Viljandi, Jõgeva, Võru, Pärnu kui ka Põlva reumaühingutest.

Käimispäeva eesmärgiks on propageerida tervislikke eluviise ja aktiivset liikumist ning ühtlasi tutvustada avalikkusele luu- ja liigesehaiguseid ja tõsta seeläbi inimeste teadlikkust.

„Praegu on väga selgelt näha, et inimeste teadlikkus reumaatiliste haiguste kohta on üsna madal. Seega on Eesti Reumaliidul plaanis tulevikus veelgi aktiivsemat rõhku panna teavitustööle, et iga inimene teaks, mida ta saab ise ära teha, et vältida luu- ja liigesehaigustesse haigestumist või kuidas aidata oma lähedast, kes mõnda luu- või liigesehaigust põeb,“ sõnab Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Kui praegu on Käimispäev toimunud vaid Tallinnas, siis alates järgmisest Käimispäevast on plaanis viia läbi suur muutus. Nimelt toimub järgmine Käimispäev koostöös Läti Reumaliiduga ning seda Valgas ja Valkas korraga.

Head Uudised GoodNews