1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Adik Levin tutvustab sarjas “Tervise teerajad” toitumise kuldreegleid
Adik Levin tutvustab sarjas “Tervise teerajad” toitumise kuldreegleid

Adik Levin tutvustab sarjas “Tervise teerajad” toitumise kuldreegleid

Kodukontoriteajastul pakub sari “Tervise teerajad” mitmekesiseid loenguid ja koolitusi veebiülekannetena: aprilli alguses võetakse tähelepanu alla toitumisvalikud Adik Leviniga, massöör Tiina Ormissoniga pühendutakse aga jalgade heaolule.

8. aprillil tutvustab Adik Levin toitumise kuldreegleid. Hinnatud arst on väitnud, et mõiste “tervislik toitumine” on omadega pankrotis, sest järjest laienevate toiduvalikute juures on tavakodanikul keeruline oma elukvaliteeti parandada. Nii käsitlebki dr Levin loengus seitset reeglit, et igaüks oskaks endast lähtudes teha paremaid toitumisvalikuid tervise hoidmiseks.

Adik Levin on üle poole sajandi pikkuse arstikogemusega meditsiiniteaduste doktor. Ta oli Tallinna lastehaigla vastsündinute osakonna juhataja aastail 1979—2004. Dr Levin on humaanse vastsündinute kontseptsiooni autor maailmas. Levin on paljude teadustööde ja artiklite autor, kelle raamatud on korduvalt püsinud edetabelite tippudes. Ta on mitmete ülikoolide ja haiglate audoktor ja professor. Viimastel aastatel on dr Levin tegelenud individuaalse toitumise programmiga.

Koostöös Eesti Massaaži- ja Teraapiakooliga toimub 9. aprillil Tiina Ormissoni e-koolitus jalalabavaevustest ja nende leevendamisest. Jalalaba on kompleksne inimkehaosa, mille luud, liigesed ja lihased loovad aluse liikumisele. Koolitaja ja massöör Tiina Ormisson keskendub ühepäevasel koolitusel võimalikele probleemidele leevendamisele ja lahendamisele massaaživõtete abil.

Tiina Ormisson (MA) on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majanduse erialal ja töötanud aastaid juhtivatel kohtadel ettevõtluses. Kannapöördena otsustas ta aga pöörduda tervisevaldkonda, asudes õppima Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli (EMTK). Massööri erialas leidis ta enda kutsumuse ja on pühendanud ennast ka uue põlvkonna koolitamisele, õpetades EMTK-s erinevaid massaažiliike (klassikaline, Tai, laavakivi jm).

Mõlemad sarja üritused toimuvad veebiülekandena ja eesti keeles. Registreeruda saab Fientas ja Piletilevi müügipunktides (lisandub vahendustasu). “Tervise teerajad” on koolitussari, mis aitab erinevate alade spetsialistide juhendamisel leida oma tõde tervislikust elust. Aprillis tuleb sarjas juttu veel stressiga toime tulemisest (14.04, Triin Möldre), ärevusest ajurveeda vaatepunktist (15.04, Mirjam Hakkaja) ning pea- ja turjamassaažist (16.04, Tiina Kreitsvald).

Head Uudised GoodNews