1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Ajurveeda spetsialist Mirjam Hakkaja käsitleb ärevust sarjas “Tervise teerajad”
Ajurveeda spetsialist Mirjam Hakkaja käsitleb ärevust sarjas “Tervise teerajad”

Ajurveeda spetsialist Mirjam Hakkaja käsitleb ärevust sarjas “Tervise teerajad”

“Tervise teeradade” 25. mai praktilises loengus keskendub ajurveeda kliiniline konsultant Mirjam Hakkaja ärevusele ja sellega toimetuleku võimalustele.

Ärevus on keha loomulik reaktsioon nii reaalse ohu kui oluliste sündmuste korral, aidates meie kehal vastavas olukorras hakkama saada ja ennast kokku võtta. Kui aga ärevus asub igapäevaelu segama, saab sellest probleem – nii on oluline osata ärevusega toime tulla ja seda juba ennetavalt. Nii aitab psühholoog ja ajurveeda konsultant Mirjam Hakkaja ärevust lahti mõtestada just ajurveeda perspektiivist.

Kevade lõppu jäävad pingelised perioodid nii töökohtadel kui koolides tõstavad stressitaset oluliselt ning koos järkjärgulise piirangute leevendamisega võib see kõik mõjuda ärevust põhjustavalt. Seetõttu on üha olulisem osata ise teadlikult oma enesetunnet märgata ja sellega tegeleda, usub koolituste koordinaator Leelo Lehtla. “Mirjami oskus kombineerida teadmisi nii psühholoogiast kui ajurveeda maailmast teeb temast sooja ja intelligentse inimese, kes on täpselt õige käsitlema nii mitmetahulist teemat, nagu seda on ärevus,” lisab Leelo esineja tutvustuseks.

Holistilise täiendmeditsiinisüsteemina käsitleb ajurveeda keha, meelt ja vaimu ühtse tervikuna. Mirjam selgitab, millised on ärevuse füsioloogilised ja psühholoogilised põhjused ning aitab leida ärevushäiretele loomulikke lahendusi. 25. mail pööratakse koos tähelepanu erinevatele ajurveeda võtetele, toitumisele ja eluviisile, hingamistehnikatele, meditatsioonile ja muule, mille abil meelerahu suurendada.

Psühholoogil ja ajurveeda kliinilisel konsultandil Mirjam Hakkajal on Tartu Ülikooli magistrikraadid nii keeleteadustes kui psühholoogias. Ajurveedani juhatasid Mirjami tema enda ja pereliikmete terviseprobleemid. Ajurveeda lihtsad, kuid sügavad praktikad on andnud neile lahenduse, õpetanud elama hetkes ja nautima elu kogu selle mitmekesisuses. Mirjam on ajurveedat õppinud koolis European Institute of Vedic Studies (Šveits) ja kliinikus Vinayak Ayurveda and Panchakarma Research Foundation (India).

Praktiline loeng toimub eesti keeles nii veebiülekandena kui kohapeal vastavalt valitsuse piirangutele. Registreeruda saab Fientas ja Piletilevis. “Tervise teerajad” on koolitussari, mis aitab erinevate alade spetsialistide juhendamisel leida oma tõde tervislikust elust. Juuni alguses saab sarjas õppida veel emotsioonide juhtimisest (03.06, Jaana Liigand-Juhkam) ning tervisliku toidu kasvatamisest (08.06, Marian Nummert).

Head Uudised GoodNews